Friday, September 20, 2024
Home » Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Απαλλάξαμε την Τουρκία από την ευθύνη της κατοχής

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Απαλλάξαμε την Τουρκία από την ευθύνη της κατοχής

0 comments

Μεταθέσαμε τις ευθύνες της κατοχής στην δική μας πλευρά με την εμπλοκή μας στις ατέρμονες διακοινοτικές συνομιλίες και τελικά δεν διαμηνύσαμε στον διεθνή παράγοντα ότι το πρόβλημα μας είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Αυτό τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Γεώργιος, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκδήλωση που οργάνωσε η Μητρόπολη Πάφου για την συμπλήρωση 50 χρόνων από τοδίδυμο έγκλημα του 1974.

Απαλλάξαμε την Τουρκία από την ευθύνη της κατοχής, είπε ο Κύπρου Γεώργιος, με αποτέλεσμα την αντιστροφή των όρων, αποδίδοντας σε εμάς αδιαλλαξία και απροθυμία επίλυσης του προβλήματος και προβάλλοντας αξιώσεις διάλυσης της κρατικής μας οντότητας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, τόνισε, χρειαζόμαστε αγωνιστικό σύμβολο και εθνικό καθοδηγητή, για αυτό θα πρέπει να αφουγκραστούμε την φωνή του Μακαρίου, αλλά και την φωνή όλων των προγόνων μας. Ο Μακάριος είχε αναφέρει προφητικά πως η νομιμοποίηση των τετελεσμένων γεγονότων θα διεγείρει την τουρκική βουλιμία και θα ενθαρρύνει τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας στην Κύπρο, επεσήμανε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να αναφερθεί στο πραξικόπημα γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν το αντέχει και δεν έχει την ψυχική δύναμη να αναφερθεί σε μια τόσο μεγάλη προδοσία και σε ένα τέτοιο αυτοεξευτιλισμό.

Μιλώντας στην εκδήλωση που έγινε στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης Πάφου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επεσήμανε επίσης ότι ήταν η Πάφος που ανέτρεψε τα σχέδια της χούντας και των οργάνων της. Αυτή διέσωσε τον Μακάριο και τον φυγάδευσε στο εξωτερικό για να προασπιστεί απ’ εκεί τα συμφέροντα της Κύπρου, να σώσει ότι μπορούσε να διασωθεί και να διατηρήσει την ελπίδα της απελευθέρωσης, σημείωσε. Αποτιμώντας το έργο της Πάφου και των αγωνιστών της αντίστασης, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την βαθύτατη εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μου προς την ευαισθησία που επέδειξαν, τόνισε.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός τόνισε ιδιαίτερα τον συμβολισμό της πραγματοποίησης της εκδήλωσης στον ιστορικό χώρο της Μητρόπολης Πάφου, τον χώρο, επεσήμανε, που έφτασε ο Εθνάρχης Μακάριος το απόγευμα της 15ης Ιουλίου του 1974 κυνηγημένος από τους προδότες του πραξικοπήματος για να συνεχίσει τον αγώνα για την σωτηρία της Κύπρου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε έκθεση φωτογραφίας από τα τραγικά γεγονότα του 1974 και σε αυτήν παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More