Friday, September 20, 2024
Home » Διαφωνεί ο Χατζηγιάννης με την Αννίτα – «Εθνικά επιζήμια η εκδήλωση διαφωνιών στο Κυπριακό σε αυτή τη φάση»

Διαφωνεί ο Χατζηγιάννης με την Αννίτα – «Εθνικά επιζήμια η εκδήλωση διαφωνιών στο Κυπριακό σε αυτή τη φάση»

0 comments

Διαφωνία εκφράζει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιαννης με την ενέργεια της Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου να αποστείλει επιστολή για το Κυπριακό στην παρούσα φάση.

Σε ανάρτησή του στο twitter σημειώνει ότι ήταν «εθνικά επιζήμια η πράξη της εκδήλωσης διαφωνιών σε φάση εντατικών διεργασιών των ΗΕ για το Κυπριακό».

Υποδεικνύει ότι «ο χειρισμός του Κυπριακού γίνεται από το ΠτΔ και οι υπόλοιποι με ιδέες και προτάσεις συμπληρώνουν στο εθνικό ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, δηλαδή, άθελα τους κάποιοι, προσπαθούν να συμπεριληφθεί στις εκθέσεις του ΟΗΕ πρόνοια ευθύνης της δίκης μας πλευρά;».

Και θέτει τα ερωτήματα «Τι εξυπηρετεί αυτές τις εβδομάδες η εκδήλωση διαφορετικότητας θέσεων από το ΠτΔ; Τι έκαναν όλους αυτούς τους μήνες στο εθνικό συμβούλιο; Τι παραγωγική ανάλυση γινόταν;».

Επισημαίνει ακόμη τρία σημεία:

-«Οι έξυπνοι τακτικισμοί της δίκης μας πλευράς ποτέ δεν απέδωσαν και είναι καλύτερα να πορευόμαστε ενωμένοι και μελετημένοι και όχι με γνώμονα την εσωστρέφεια.

-Κανένα μονομερές μέτρο της δίκης μας πλευράς δεν αποδίδει εάν αυτό δεν γίνεται σε ανάλογο και ευνοϊκό κλίμα.

-Μπορούν κάποιοι να εναρμονιστούν με τη πορεία του ελληνοτουρκικού διαλόγου και εάν σε αυτό το κλίμα διαφαίνεται η ανάγκη μονομερών ενεργειών τότε και μόνο τότε και μόνο εναρμονισμένα να γίνονται;».

Yπενθυμίζεται ότι επιστολή προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για το Κυπριακό απέστειλε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, όπου καλεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη όπως προχωρήσει σε «σαφή και δημόσια απόρριψη» των προτάσεων που κατατίθενται «από τις συνιστώσες της συγκυβέρνησης» και «οι οποίες κάνουν λόγο για απόρριψη της ΔΔΟ με πολιτική ισότητα, ή για μονομερές κλείσιμο των οδοφραγμάτων».

Στην επιστολή της η Αννίτα Δημητρίου ζητά μεταξύ άλλων την άμεση λήψη απόφασης για μονομερή διάνοιξη του οδοφράγματος στην περιοχή Μιας Μηλιάς. Ακόμα ζητά να προηγηθεί ολοκληρωμένη ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων προτού τοποθετηθεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε εισηγήσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More