Friday, September 20, 2024
Home » Υποβοήθησε αιτητή ασύλου να έρθει στην Κύπρο και μετά τον απειλούσε ζητώντας χρήματα

Υποβοήθησε αιτητή ασύλου να έρθει στην Κύπρο και μετά τον απειλούσε ζητώντας χρήματα

0 comments

Ένας αιτητής πολιτικού ασύλου που διαμένει σε Κέντρο Φιλοξενίας κατάγγειλε στην Αστυνομία ομοεθνή του, κάτοικο Πάφου, ότι ενώ τον είχε υποβοηθήσει να ειεσέλθει μέσω κατεχομένων στο έδαφος που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία, στη συνέχεια άρχισε να τον απειλεί ότι θα τον καταδώσει, ζητώντας του χρήματα.

Πρόκειται για 46χρονο ο οποίος κατάγγειλε ειδικότερα στην Αστυνομία ότι ο 51χρονος ομοεθνής του κάτοικος Πάφου,τον υποβοήθησε να ταξιδέψει από τη χώρα του και μέσω των κατεχομένων εδαφών να εισέλθει παράτυπα στην Δημοκρατία όπου κατέθεσε αίτηση για να του χορηγηθεί το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα. Σύμφωνα με τον 46χρονο όμως, στη συνέχειαο 51χρονος άρχισε να τον απειλεί, απαιτώντας χρηματικό ποσό χιλίων ευρώ για τη βοήθεια που του είχε προσφέρει.

Μετά την καταγγελία, η Αστυνομία εξέδωσε εναντίον του 51χρονου ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Πάφο.

Ο 51χρονος είπε ο κ. Νικολάου συνελήφθη στις 10 το βράδυ της Πέμπτης στην Πάφο και τέθηκε υπό κράτηση και εναντίον τουεξετάζεται πλέον υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθησης παράνομης εισόδου, διέλευσης υπηκόου τρίτης χώρας σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και απαίτησης χρημάτων με απειλές.

Πηγή: Philenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More