Thursday, September 19, 2024
Home » Υποχρεωτικά έλεγχος περιουσιακών στοιχείων Γενικού Εισαγγελέα και Βοηθού – Ρυθμίστηκε το Πόθεν Έσχες

Υποχρεωτικά έλεγχος περιουσιακών στοιχείων Γενικού Εισαγγελέα και Βοηθού – Ρυθμίστηκε το Πόθεν Έσχες

0 comments

Γενικός Εισαγγελέας και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας θα υποβάλλουν δήλωση περιουσιακών στοιχείωνμε βάση την πρόταση Νόμου που αφορά το Πόθεν Έσχες ορισμένων δημόσια εκτεθειμένων προσώπων και ορισμένων αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας (Νόμος υπ’ αριθμόν «50»).

Με απλά λόγια, πλέον οι επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας θα ελέγχονται για την προέλευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Αυτή η εξέλιξη ξεκαθάρισε πριν από λίγο στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας απορρίφθηκε η τροπολογία του Μαρίνου Μουσίουττα. Αυτή η τροπολογία προνοούσε να εξαιρεθούν οι δυο αξιωματούχοι από την υποχρέωση δήλωσης Πόθεν Έσχες, αλλά να συμμετάσχουν στη διαδικασία αυτορρύθμισης της δικαστικής εξουσίας. Συγκεκριμένα, υπέρ της τροπολογίας του κ. Μουσιούττα ψήφισαν 9 βουλευτές, ενώ 36 εναντίον. Ταυτόχρονα ψηφίστηκε η σχετική πρόταση Νόμου με συντριπτική πελιοψηφία.

Εξάλλου, πλέον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι υπουργοί, οι βουλευτές και οι διορισμένοι από τον Πρόεδρο κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα υποβάλλουν δήλωση περιουσιακών στοιχείων μέσω capital statement. Η πρόταση Νόμου («49») εγκρίθηκε με 47 ψήφους υπέρ και μόλις έναν κατά.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More