Tuesday, September 17, 2024
Home » Μιχάλης Κοντός: Γιατί η Κύπρος βρέθηκε στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ

Μιχάλης Κοντός: Γιατί η Κύπρος βρέθηκε στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ

0 comments

Μιχάλης Κοντός: Γιατί η Κύπρος βρέθηκε στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ

Μάλλον απίθανο να δεχθεί η Κύπρος επίθεση από την Χεζμπολάχ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας καθησυχάζει, δηλώνει στο philenews podcast o καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Μιχάλης Κοντός, εξηγώντας ότι πρώτη φορά συμβαίνει πολεμική σύγκρουση μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ, από τότε που η Κ.Δ. έχει αναπτύξει στρατηγική σχέση με το κράτος του Ισραήλ.

Ο κύριος Κοντός υπενθύμισε ότι είμαστε στο κατώφλι της επανάληψης των γεγονότων του 2006 και επισήμανε την στρατιωτική δύναμη που διαθέτει η Χεζμπολάχ, η οποία στην περίπτωση που υλοποιήσει τις απειλές, είναι ζήτημα δευτερολέπτων μια επίθεση. Ερωτηθείς για την πιθανότητα υλοποίησης της απειλής, ο κύριος Κοντός εξήγησε ότι, θα εξαρτηθεί από το αν υπάρχει δυσανάλογο κόστος για την ίδια την Χεζμπολάχ.

Αν ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου είπε χαρακτηριστικά και κλιμακωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η Κ.Δ. θα πρέπει να είναι σε θέση να διεκδικήσει θωράκιση από την ΕΕ, προκειμένου να αναχαιτίσει την όποια πιθανή επίθεση.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More