Friday, September 20, 2024
Home » Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες – Στις 17 Μαΐου η αγόρευση της εισαγγελέως

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες – Στις 17 Μαΐου η αγόρευση της εισαγγελέως

0 comments

Αντίστροφα μετρούν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Folli Follie τον χρόνο, μέχρι το πρωί της 17ης Μαΐου, που θα αγορεύσει η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, η οποία με βάση τα στοιχεία της πολύμηνης διαδικασίας θα εισηγηθεί προς τους δικαστές επί της ενοχής ή μη των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των συγκατηγορουμένων τους.

Η «αυλαία» της αποδεικτικής διαδικασίας ολοκληρώθηκε μέσα σε επτά μήνες, χάρη στις προσπάθειες της προέδρου του δικαστηρίου, των μελών της σύνθεσης και των δικηγόρων, ώστε να εκδοθεί η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για τη σοβαρή αυτή υπόθεση που παραμένει εκκρεμής εδώ και περίπου έξι χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων και στην επόμενη συνεδρίαση – στις 17 Μαΐου – η σκυτάλη της αγόρευσης θα περάσει στην εισαγγελική λειτουργό. Λίγο πριν πέσει η αυλαία της αποδεικτικής διαδικασίας οι δικηγόροι της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας επανέφεραν το αίτημα για αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, που παραμένουν παγωμένα μετά το πρόσφατο βούλευμα του Αρείου Πάγου, ο οποίος αναίρεσε προηγούμενη απόφαση που επέτρεπε να αξιοποιηθούν τα επίμαχα περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie.

Επιπλέον, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος επανέφερε με τη σειρά του και εγγράφως προς το δικαστήριο το αίτημά του για άρση των προσωπικών δεσμευμένων λογαριασμού του, συνολικού ποσού 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των μικροεπενδυτών, που είτε περιλαμβάνονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, είτε έχουν προσφύγει με αγωγές στα αρμόδια δικαστήρια διεκδικώντας ικανοποίηση των απαιτήσεών τους. Στο αίτημά του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι δεσμευμένοι λογαριασμοί μου περιέχουν αποκλειστικά και μόνο χρήματα προερχόμενα από την εργασία μου (μισθοδοσία), νομίμως φορολογημένα και δεν σχετίζονται παντάπασιν με τις εκδικαζόμενες πράξεις. Πρόκειται για μισθούς που ελάμβανα από την εταιρεία Folli Follie ΑΕΒΤΕ από το έτος 1995 ως απλός υπάλληλος μέχρι και την 13-12-2019 και από την ελβετική εταιρεία Dufry AG για τη συμμετοχή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής από το 2013 μέχρι το 2018».

Τόσο η εισαγγελέας της έδρας όσο και το δικαστήριο επιφυλάχθηκαν να αποφασίσουν για τα δύο αυτά αιτήματα.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More