Friday, September 20, 2024
Home » Προτεραιότητα η επικράτηση της δικαιοσύνης στον τόπο μας, είπε η ΥΠΑΝ

Προτεραιότητα η επικράτηση της δικαιοσύνης στον τόπο μας, είπε η ΥΠΑΝ

0 comments

O xαιρετισμός της Υπουργού Παιδείας στην τελετή έναρξης του Μαθητικού Συνεδρίου του Λυκείου Κύκκου Α΄ «1974-2024: Αυτές οι καρδιές δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο»

Προτεραιότητα όλων μας μας είναι η επικράτηση της δικαιοσύνης στον τόπο μας, μέσα από την εξεύρεση μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, είπε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνά Μηχαηλίδου.

Σε χαιρετισμό της στην τελετή έναρξης του Μαθητικού Συνεδρίου του Λυκείου Κύκκου Α΄«1974-2024: Αυτές οι καρδιές δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο», ανέφερε ότι εκείνο που επιδιώκουμε, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι η Κύπρος να αποτελέσει ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες της να συμβιώνουν και να συνδημιουργούν, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας.

Μετρώντας ήδη 50 χρόνια από τον μαύρο εκείνο Ιούλιο του 1974, είπε η Υπουργός, ο λαός της πατρίδας μας συνεχίζει να μετρά και να θρηνεί για τις τραγικές συνέπειές της: τον βίαιο εκτοπισμό και την προσφυγιά, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους, τη σύληση της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς, την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα του νησιού μας και την κατάφωρη παραβίαση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών του. Συνέπειες, συνέχισε, που στιγμάτισαν τη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας και συνιστούν την οδυνηρή πραγματικότητά της, καθορίζοντας, παράλληλα, τη δική μας ευθύνη και οφειλή να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών μας.

«Από την πλευρά μας, ως Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, συνεχίζουμε δυναμικά την καλλιέργεια του στόχου μας για το «Δεν ξεχνώ, αγωνίζομαι, διεκδικώ», ως χρέος μας στη νέα γενιά, το μέλλον αυτού του τόπου. Τρανή απόδειξη, η σημερινή και τόσες άλλες εκδηλώσεις», πρόσθεσε.

Για επίτευξη του πιο πάνω στόχου, είπε η Δρ Μιχαηλίδου, μαθαίνοντας από τα λάθη και τα τραγικά γεγονότα του παρελθόντος, οφείλουμε να ορίσουμε το μέλλον μας, μέσα από την ομοφωνία, την ομοθυμία και την ενότητα πράξεων.

«Η αναδρομική ματιά στο μαύρο εκείνο καλοκαίρι του 74, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Για να αντλούμε διδάγματα σε σχέση με τις συνέπειες που επέφεραν οι εμφύλιες διενέξεις του λαού μας. Για να συνειδητοποιούμε ότι μόνο μέσα από την ομοψυχία μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δίκαια και τα δικαιώματα του λαού μας και να αντιμετωπίσουμε τις σημαντικές προκλήσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε», συμπλήρωσε.

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More