Thursday, September 19, 2024
Home » Βελτίωση της αξιοπιστίας

Βελτίωση της αξιοπιστίας

0 comments

Η αξιοπιστία των δρομολογίων των ναυτιλιακών εταιρειών τακτικών γραμμών βελτιώθηκε τον Φεβρουάριο, καθώς επήλθε μια νέα «κανονικότητα» μετά την παράκαμψη της Ερυθράς Θάλασσας για την αποφυγή επιθέσεων των ανταρτών Χούθι. Οι αναλυτές της Sea-Intelligence ανέφεραν βελτίωση της αξιοπιστίας του παγκόσμιου χρονοδιαγράμματος για τις τακτικές ναυτιλιακές γραμμές μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τον Φεβρουάριο του 2024 κατά 1,7% από τον Ιανουάριο, στο 53,3%. Υστερα από μερικές ταραχώδεις εβδομάδες στον απόηχο της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα, επήλθε κάποια μορφή σταθερότητας, με τα δρομολόγια γύρω από την Αφρική να έχουν πλέον ομαλοποιηθεί, σχολίασε ο Alan Murphy, διευθύνων σύμβουλος της Sea-Intelligence. Ωστόσο, παρά τη βελτίωση από μήνα σε μήνα λόγω της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα ο βαθμός αξιοπιστίας των δρομολογίων ήταν τον Φεβρουάριο 6,9% χαμηλότερος από τον ίδιο μήνα του 2023.

ΟΛΠ: Απέκτησε

δυο νέους γερανούς

Δύο νέοι ναυπηγικοί γερανοί, τύπου double level luffing jib cranes, κατέφθασαν στον Πειραιά την Παρασκευή 5 Απριλίου προκειμένου να εκφορτωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στις θέσεις 1 και 2 στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος για την οποία προορίζονται. Οι γερανοί δημιουργούν νέα δεδομένα παρεχόμενων υπηρεσιών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, υποστηρίζει ο ΟΛΠ, καθώς διαθέτουν ανυψωτικές ικανότητες 40 τόνων και μπορούν να εξυπηρετούν εργασίες επισκευής για πλοία μέχρι 55 μέτρα ύψος. Αυτό ουσιαστικά σηματοδοτεί μια νέα εποχή, τερματίζοντας την ιστορία πολλών δεκαετιών στη Ζώνη Περάματος, η οποία δεν διέθετε γερανούς στην αποβάθρα, αλλά βασιζόταν για τη λειτουργία του ναυπηγείου αποκλειστικά σε κινητούς γερανούς, τονίζεται στην ανακοίνωση. Επισημαίνεται ότι η προμήθεια των συγκεκριμένων γερανών, συνολικής αξίας περίπου 8 εκατ. ευρώ, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επενδύσεων που υλοποιεί η ΟΛΠ Α.Ε. για την αναβάθμιση και ανακαίνιση του εξοπλισμού της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Η νέα Star Bulk

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση των ναυτιλιακών εταιρειών πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου Star Bulk Carriers και Eagle Bulk Shipping, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο πλοιοκτήτη χύδην φορτηγών πλοίων στον κόσμο που είναι εισηγμένος στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Η νέα Star Bulk διαθέτει έναν στόλο 163 ιδιόκτητων πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου συνολικής μεταφορικής ικανότητας 15,6 εκατ. dwt. Η νέα εταιρεία θα λειτουργεί ως Star Bulk Carriers, έχει έδρα την Αθήνα και διευθύνοντα σύμβουλο τον Πέτρο Παππά. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, κάθε μέτοχος της Eagle έλαβε 2,6211 μετοχές της Star Bulk για κάθε μετοχή της Eagle που κατείχε. Οι κοινές μετοχές της Eagle έχουν παύσει να διαπραγματεύονται και δεν θα είναι πλέον εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More