Friday, September 20, 2024
Home » Global Economy

Global Economy

0 comments

Μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο από την ΕΚΤ

Το κυρίαρχο σενάριο εξακολουθεί να προβλέπει μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία συνεριάζει τώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου. Υπέρ της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής το αργότερο τον Ιούνιο έχει ταχθεί ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, ο οποίος δεν βλέπει κάποιον ουσιαστικό κίνδυνο μη επανόδου του πληθωρισμού της ευρωζώνης στον στόχο του 2%. Ο πληθωρισμός συνέχισε τη σταθερή πορεία μείωσής του και τον Μάρτιο υποχωρώντας στο 2,4%.

Δεν επιθυμούν να γίνουν μάνατζερ

Η ετήσια έκθεση Workmonitor της Randstad διαπίστωσε ότι το 39% των εργαζομένων δεν θέλουν να προαχθούν επειδή τους αρέσουν οι τρέχουσες θέσεις εργασίας τους. Επίσης το 34% δεν επιθυμεί ποτέ να γίνει μάνατζερ. Η μελέτη περιλάμβανε 27.000 άτομα σε 34 αγορές σε όλη την Ευρώπη, την Ασία – Ειρηνικό και την Αμερική. Οι ερωτηθέντες, ηλικίας 18 έως 67 ετών, εργάζονταν για τουλάχιστον 24 ώρες την εβδομάδα, ήταν ανεξάρτητοι συνεργάτες ή ήταν άνεργοι αλλά κινούνταν να αναζητήσουν εργασία.

Διαφωνία για τις απολαβές Σουίμερ

Αντιμέτωπη με διαφωνία μετόχων αναμένεται να βρεθεί η διοίκηση του London Stock Exchange Group, αναφορικά με τα σχέδια να διπλασιαστούν τις απολαβές του διευθύνοντος συμβούλου της, ανέφεραν οι βρετανικοί «Κυριακάτικοι Τάιμς». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ντέιβιντ Σουίμερ, ο αμερικανός πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs που διευθύνει το LSEG από το 2018, αναμένεται να δει τον μισθό να εκτινάσσεται από 6,3 εκατ. λίρες σε 13,2 εκατομμύρια λίρες (16,7 εκατ. δολάρια). Η εταιρεία που διαχειρίζεται το βρετανικό χρηματιστήριο, υποστηρίζει ότι η αύξηση είναι δικαιολογημένη επειδή πρέπει να ανταγωνιστεί παγκοσμίως για κορυφαία ταλέντα.

Ανισότητα πλούτου

Το χάσμα ανάμεσα στους πλουσιότερους και στους φτωχότερους του κόσμου δείχνει η έκθεση Global Wealth Report 2023 της Credit Suisse και της UBS στην οποία αναλύονται τα στοιχεία της παγκόσμιας κατανομής πλούτου. Σύμφωνα με αυτά, όπως τα παρουσίασε το Euronews, η ανισότητα πλούτου είναι μεγάλη σε όλο τον κόσμο και η Ευρώπη δεν αποτελεί εξαίρεση αφού το πλουσιότερο 10% της ηπείρου κατέχει το 67% του πλούτου. Ως πλούτος ορίζεται η αξία των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων συν άλλα περιουσιακά στοιχεία –κυρίως κατοικίες– που κατέχουν τα νοικοκυριά, μείον τα χρέη τους.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More