Friday, September 20, 2024
Home » Αναζητείται λύση στο πρόβλημα στέγασης γιατρών και δασκάλων στα νησιά

Αναζητείται λύση στο πρόβλημα στέγασης γιατρών και δασκάλων στα νησιά

0 comments

Λύση στο τεράστιο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως εκπαιδευτικοί και γιατροί που τοποθετούνται ή διορίζονται στα νησιά, αναζητεί η κυβέρνηση. Οπως δήλωσε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, προωθείται ειδικό στεγαστικό πρόγραμμα για τους δημόσιους υπαλλήλους γενικά (δάσκαλοι, γιατροί κ.ά.) στα νησιά στο πρότυπο αντίστοιχου προγράμματος για τους στρατιωτικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο έχει ζητήσει από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) να καταγράψει από τα ακίνητα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της ποια βρίσκονται στα νησιά και θα μπορούσαν να διατεθούν για τη στέγαση των δημόσιων υπαλλήλων. Τα σπίτια που δεν παρουσιάζουν προβλήματα θα διατεθούν άμεσα για να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες γιατρών και εκπαιδευτικών, άλλες κατοικίες θα ανακαινιστούν για να δοθούν στη συνέχεια στους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει και την κατασκευή κατοικιών σε οικόπεδα της ΕΤΑΔ. Στο πρόγραμμα είναι πιθανόν να συμμετέχουν και οι δήμοι με τη διάθεση δημοτικών ακινήτων.

Το ζήτημα της στέγασης των γιατρών και των δασκάλων στα νησιά έχει γίνει πιο έντονο τα τελευταία χρόνια με την άνοδο του τουρισμού και την έκρηξη των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Τα σπίτια ή διαμερίσματα προς ενοικίαση για όλον τον χρόνο είναι λίγα και οι τιμές συχνά απαγορευτικές.

Τι προβλέπεται για τους στρατιωτικούς

Το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για τη στέγαση των στρατιωτικών προβλέπει την κατασκευή 54 συγκροτημάτων κατοικιών στη Θράκη και σε 12 νησιά του Αιγαίου. Μέχρι και το 15% αυτών των κατοικιών θα δοθούν για την κάλυψη άλλων αναγκών του δημόσιου τομέα, µε προτεραιότητα στους γιατρούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές. Τα 54 συγκροτήματα, που θα κατασκευαστούν σταδιακά, θα έχουν το καθένα από 13 διαμερίσματα. Τα 10 εξ αυτών µε ένα υπνοδωμάτιο και τα 3 µε δύο υπνοδωμάτια, ώστε να μπορούν να μείνουν οικογένειες. Συνολικά θα κατασκευαστούν 702 διαμερίσματα, τα οποία θα μπορούν να στεγάσουν συνολικά περί τα 1.500 άτοµα.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More