Monday, November 25, 2024
Home » Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Το πασίγνωστο ρόφημα που μάχεται τη νόσο – Πόσα φλιτζάνια μειώνουν τον κίνδυνο υποτροπής

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Το πασίγνωστο ρόφημα που μάχεται τη νόσο – Πόσα φλιτζάνια μειώνουν τον κίνδυνο υποτροπής

0 comments

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Το πασίγνωστο ρόφημα που μάχεται τη νόσο – Πόσα φλιτζάνια μειώνουν τον κίνδυνο υποτροπής

Από τη θωράκιση των νεφρών και της καρδιάς μέχρι και τη συμβολή του στο αδυνάτισμα, πολλά είναι πλέον τα πλεονεκτήματα για τον οργανισμό από την ισορροπημένη κατανάλωση του καφέ. Με τις διαγνώσεις καρκίνου να γίνονται όλο και πιο συχνές και μάλιστα σε μικρότερες ηλικίες, Ολλανδοί ερευνητές προσδίδουν στον καφέ μια ακόμα σημαντική ιδιότητα που σχετίζεται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Συγκεκριμένα, η μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Cancer, υποδεικνύει ότι η συχνή κατανάλωση καφέ θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης για τους ογκολογικούς ασθενείς, αλλά και να αποτρέψει την επανεμφάνιση του όγκου.

Η ερευνητική ομάδα παρακολούθησε περισσότερους από 1.700 ασθενείς που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του παχέος εντέρου στα στάδια Ι-ΙΙΙ. Όπως παρατήρησαν, όσοι έπιναν περισσότερα από τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 32% χαμηλότερο κίνδυνο να υποτροπιάσει ο καρκίνος τους σε σύγκριση με όσους έπιναν λιγότερα από δύο φλιτζάνια την ημέρα.

Επιπλέον, οι ερευνητές εντόπισαν μια εντυπωσιακή σχέση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και των συνολικών ποσοστών επιβίωσης. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις τους, η κατανάλωση τριών έως πέντε φλιτζανιών την ημέρα φάνηκε να είναι η ιδανική, μειώνοντας τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά το ένα τρίτο, με τη βέλτιστη πρόσληψη να είναι τέσσερα φλιτζάνια ημερησίως.

ygeiamou.gr

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More