Friday, September 20, 2024
Home » Ενεργειακό «λίφτινγκ» στο Ζάππειο

Ενεργειακό «λίφτινγκ» στο Ζάππειο

0 comments

Στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή 2021- 2027», εντάχθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του Ζάππειου Μεγάρου. Με συνολική δαπάνη 8,1 εκατ. ευρώ, το έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και απόδοση του εμβληματικού κτιρίου, από την κατηγορία Ε΄ στην κατηγορία Β΄, αλλά και τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό του, με την επισκευή και την αποκατάσταση ζημιών στην υποδομή του. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται παρεμβάσεις όπως η τοποθέτηση θερμομόνωσης και υγρομόνωσης στις στέγες, τοποθετήσεις ξύλινων κουφωμάτων με ενεργειακούς υαλοπίνακες, αντικαταστάσεις αντλιών θερμότητας και κεντρικών κλιματιστικών μονάδων, αντικατάσταση αντλιών πρωτεύοντος και δευτερεύοντος κυκλώματος ψύξης – θέρμανσης με νέες πιο αποδοτικές αντλίες, αντικατάσταση των υδραυλικών δικτύων με νέα, εγκατάσταση νέων δικτύων αεραγωγών, νέα εγκατάσταση φωτισμού με λαμπτήρες τεχνολογίας LED με δυνατότητα αυτοματισμών φωτισμού.

Στην ουρά για σύνδεση με POS

Ενημερωτικά email σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η ΑΑΔΕ με τα οποία τους καλεί μέχρι την 1η Απριλίου 2024 να επικοινωνήσουν με την επιχείρηση από την οποία έχουν προμηθευτεί την ταμειακή τους μηχανή και, κατά περίπτωση, να κλείσουν ραντεβού σε ημερομηνία εντός του Απριλίου, για την αναβάθμιση της ταμειακής τους μηχανής και τη διασύνδεσή της με το POS που διαθέτουν. Αν η επιχείρηση από την οποία προμηθεύτηκαν την ταμειακή τους μηχανή δεν έχει διαθεσιμότητα για ραντεβού εντός του Απριλίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν σε άλλη επιχείρηση τεχνικής υποστήριξης, που θα έχει διαθεσιμότητα ή να δηλώσουν στο Μητρώο POS έως τις 29 Μαρτίου 2024 την πρόθεσή τους να αντικαταστήσουν την ταμειακή τους μηχανή με μια πιστοποιημένη λύση All-in-One, την οποία θα πρέπει να προμηθευτούν και να θέσουν σε λειτουργία έως τις 30 Απριλίου 2024.

Αναμένοντας τον νέο κατώτατο μισθό

Σήμερα το μεσημέρι κατά τις 2.30 το μεσημέρι αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του νέου κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα από το υπουργείο Εργασίας. Ο νέος μισθός θα ισχύσει από την 1η Απριλίου και θα συμπαρασείρει προς τα πάνω 16 επιδόματα.

Ρεκόρ κρητικών εξαγωγών

Με νέο ρεκόρ έκλεισε το 2023 για τις εξαγωγές της Κρήτης, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης. Οι κρητικές εξαγωγές, μη συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, έφτασαν το ποσό των 885,60 εκατ. ευρώ και τους 471.143 τόνους, έναντι των 688,30 εκατ. ευρώ και τους 422.220 τόνους το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, παρουσιάζοντας αύξηση ίση με 28,7% σε αξία και 11,6% σε ποσότητα και καταρρίπτοντας το περυσινό ρεκόρ.

Ξαναζεσταίνεται

η οικοδομή

Ανοδικά κινήθηκε η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα κατά την περυσινή χρονιά. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, από τον Ιανουάριο 2023 έως τον Δεκέμβριο 2023, το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (ιδιωτικής – δημόσιας) με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 26.962 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 6.238.016 m2 επιφάνειας και 29.171.122 m3 όγκου. Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2022 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 7,1% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 12,2% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 16,0% στον όγκο.

Πόσοι είναι οι τρισεκατομμυριούχοι

Στο ποσό ρεκόρ των 44,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ανήλθε στο τέλος του 4ου τριμήνου ο πλούτος του κορυφαίου 1% στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Federal Reserve, που παραθέτει το CNBC. Ειδικότερα, η συνολική καθαρή αξία του κορυφαίου 1%, που ορίζεται από τη Fed ως εκείνοι που έχουν περιουσία άνω των 11 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξήθηκε κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο. Ολα τα κέρδη προήλθαν από τις μετοχές τους. Η αξία των εταιρικών μετοχών και των μετοχών των αμοιβαίων κεφαλαίων που κατέχει το κορυφαίο 1% αυξήθηκε στα 19,7 τρισεκατομμύρια δολάρια από 17,65 τρισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο. Ενώ οι αξίες των ακινήτων τους ανέβηκαν ελαφρώς, η αξία των ιδιωτικών επιχειρήσεων τους μειώθηκε – ουσιαστικά ακυρώνοντας όλα τα άλλα κέρδη εκτός μετοχών.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More