Friday, September 20, 2024
Home » Κύματα

Κύματα

0 comments

Αυξήθηκαν οι θάνατοι από πνιγμό

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από πνιγμό σε θαλάσσιες περιοχές ευθύνης των λιμενικών Αρχών αυξήθηκε σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το 2023 σε σχέση με το 2022 κατά 18,1%, από 72 σε 85. Επίσης σημαντική αύξηση κατέγραψε ο αριθμός ατυχημάτων με θανάτους και οι θάνατοι από πνιγμό ή άλλη αιτία από παράνομη είσοδο σε θαλάσσιες περιοχές, δικαιοδοσίας λιμενικών Αρχών. Το 2023 σημειώθηκαν 119 θάνατοι από πνιγμό έναντι 61 πριν από έναν χρόνο, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων εκτοξεύτηκε στους 523 έναντι 103 το 2022. Ο αριθμός ατυχημάτων με θανάτους αυξήθηκε σε 17 έναντι 10 έναν χρόνο πριν, ενώ ο αριθμός ατυχημάτων με αγνοούμενους έφτασε στους 8 από 9 το 2022. Το 2023 καταγράφηκαν 13 ναυτικά ατυχήματα σε ελληνικά εμπορικά πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, συνολικής χωρητικότητας 114.810 ΚΟΧ σε πλοία ή σε θαλάσσιες περιοχές ευθύνης των λιμενικών Αρχών, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

H MSC ψηφίζει Ελλάδα στις κρουαζιέρες

Ενα πλούσιο πρόγραμμα επισκέψεων ελληνικών προορισμών με τα κρουαζιερόπλοιά του σχεδίασε για το 2024 το τμήμα κρουαζιέρας του Ομίλου MSC, που αποτελείται από την MSC Cruises και την Explora Journeys. Η MSC Cruises θα έχει φέτος έξι διαφορετικά κρουαζιερόπλοια που θα ταξιδεύουν στις ελληνικές ακτές, πραγματοποιώντας περισσότερες από 400 επισκέψεις σε εννέα διαφορετικούς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου ενός πλοίου που θα κάνει homeporting στον Πειραιά. Επίσης η Explora Journeys, η εταιρεία κρουαζιέρας πολυτελείας του Ομίλου MSC, θα προσεγγίζει 21 ελληνικά λιμάνια το 2024. Παράλληλα από τη σεζόν 2024-25 και για μία ολόκληρη χειμερινή περίοδο, η MSC Cruises θα μεταφέρει για πρώτη φορά ένα πλοίο της με λιμάνι βάσης στην Ελλάδα, επεκτείνοντας έτσι τη σεζόν κρουαζιέρας στη χώρα.

Ιταλική συμμαχία για την πράσινη μετάβαση

Τρεις μεγάλοι ιταλικοί όμιλοι, η Eni, μια παγκόσμια ενεργειακή εταιρεία, τα ναυπηγεία Fincantieri, και o νηογνώμονας RINA, υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας. Οι τρεις εταιρείες θα προβούν σε ολοκληρωμένη ανάλυση και αξιολόγηση των πιο βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων για την υποστήριξη της πορείας απαλλαγής από τον άνθρακα στον θαλάσσιο τομέα. Αυτό θα βασιστεί επίσης στην ανάπτυξη συμπληρωματικών λύσεων σε σχέση με τα καύσιμα που είναι ήδη διαθέσιμα για άλλους τομείς που είναι δύσκολο να μειωθούν οι εκπομπές τους. Οι τομείς ενδιαφέροντος της σύμπραξης περιλαμβάνουν επίσης την ανάλυση της ενεργειακής υποδομής και την ανάπτυξη νέων δομών εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων που απαιτεί ο τομέας.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More