Friday, September 20, 2024
Home » Προσωρινός ανάδοχος στον ΒΟΑΚ για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο

Προσωρινός ανάδοχος στον ΒΟΑΚ για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο

0 comments

Προσωρινός ανάδοχος για την κατασκευή του τμήματος του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και συγκεκριμένα στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο αναδείχθηκε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Στην κατάταξη δεύτερη ήρθε η κοινοπραξία των «Ακτωρ Παραχωρήσεις – Mytilineos».

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έδωσε την καλύτερη οικονομική προσφορά για την κατασκευή του οδικού άξονα καθώς και την κρατική επιδότηση για την κάλυψη των διοδίων. Επόμενο βήμα είναι να παραλάβει ο προσωρινός ανάδοχος την απόφαση, ενώ δικαίωμα προδικαστικής προσφυγής κατά της απόφασης ισχύει για 10 ημέρες από την κοινοποίηση της απόφασης. Επειτα θα ακολουθήσει η διαδικασία οριστικοποίησης των συμβατικών εγγράφων, η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η υπογραφή της και η κύρωσή της από τη Βουλή. Ακολουθεί η έναρξη των εργασιών μελέτης και έπειτα η κατασκευή του έργου.

Η παραχώρηση. Η περίοδος παραχώρησης του οδικού άξονα είναι 35 έτη, εκ των οποίων έως πέντε έτη (έως 60 μήνες) είναι η περίοδος μελετών – κατασκευών.

Το κατασκευαστικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 1,8 δισ. ευρώ.

Το μήκος του οδικού άξονα είναι 157 χλμ. και σε αυτό περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή:

n 2 λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με ΛΕΑ

n 26 σηράγγων

n 10,80 χλμ. νέων γεφυρών, 23 εκ των οποίων υπερβαίνουν τα 100 μέτρα μήκος

n 20 νέων ανισόπεδων κόμβων και αναβάθμιση των υπαρχόντων 18 ανισόπεδων κόμβων στις Παρακάμψεις Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More