Saturday, September 21, 2024
Home » Συνάντηση εντός Μαρτίου για Great Sea Interconnector

Συνάντηση εντός Μαρτίου για Great Sea Interconnector

0 comments

Συνάντηση εντός Μαρτίου για Great Sea Interconnector

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαβούλευση με επενδυτικά ταμεία, με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας»

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου ερωτηθείς για το θέμα συμμετοχής της Κύπρου στο έργο Great Sea Interconnector, και αν υπάρχει κάποια εξέλιξη με τις μελέτες, ανέφερε ότι έχει ληφθεί απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι μερος αυτής της προσπάθειας, με ποσό μέχρι €100 εκατομμύρια.

Advertisement

  • Επιτάχυνση αποφάσεων για συμμετοχή Κύπρου στον Great Sea Interconnector ζητά ο ΑΔΜΗΕ

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαβούλευση με επενδυτικά ταμεία, με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), ο οποίος είναι και ο φορέας υλοποίησης», είπε. Πρόσθεσε ότι αυτό τον μήνα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των τριών μερών, δηλαδή του πιο μεγάλου επενδυτικού ταμείου το οποίο εκδήλωσε ενδιαφέρον, του ΑΔΜΗΕ και του Υπουργείου του, «ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε την πορεία αυτού του έργου».

Ερωτηθείς σχετικά με το μεγάλο επενδυτικό ταμείο, είπε ότι είναι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More