Thursday, September 19, 2024
Home » Global Economy

Global Economy

0 comments

Aramco: Πτώση 25% στα κέρδη το 2023

Μειωμένα κέρδη κατά 25% ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός κολοσσός Aramco για το 2023, αυξάνοντας την καταβολή μερίσματος, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες, όπως τις χαρακτήρισε. Τα κέρδη της κρατικής σαουδαραβικής πετρελαϊκής διαμορφώθηκαν στα 121,3 δισ. δολάρια έναντι 161,1 δισ. δολαρίων το 2022. Παραμένουν τα δεύτερα υψηλότερα στην ιστορία της και πολύ πάνω από τα αντίστοιχα των διεθνών ανταγωνιστών της. Η Aramco αύξησε το βασικό της μέρισμα για το τέταρτο τρίμηνο κατά 4%, στα 20,3 δισ. δολάρια. Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 17%, στα 440,88 δισ. δολάρια, από 535,19 δισ. δολάρια πέρυσι.

Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου

Η Ινδία και ομάδα τεσσάρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών υπέγραψαν οικονομική συμφωνία με στόχο την αύξηση του εμπορίου και των επενδύσεων, ύστερα από περίοδο διαπραγματεύσεων διάρκειας 16 ετών, όπως δήλωσε ο ινδός υπουργός Εμπορίου, Πίγιους Γκόγιαλ. Πρόκειται για συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη συμμετοχή της Ελβετίας, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Λιχτενστάιν, που προβλέπει την επένδυση 100 δισ. δολαρίων μέσα σε περίοδο 15 ετών στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Ινδίας.

Μπόνους και κίνητρα από την Boeing

Η Boeing ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της ότι αναθεωρεί τα κίνητρα που παρέχει σε εργαζομένους στο Τμήμα Αεροδιαστημικής. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων στους τομείς της ασφάλειας και της ποιότητας θα καθορίζουν το 60% των ετήσιων μπόνους, αντί για το 25% που ίσχυε έως σήμερα, με στόχο να βελτιωθεί η εποπτεία στην παραγωγή. Το υπόλοιπο ποσοστό θα προκύπτει από τα οικονομικά μεγέθη.

Συμφωνία για το χρέος

Η αλυσίδα γυμναστηρίων Equinox συγκέντρωσε χρηματοδότηση 1,8 δισ. δολαρίων από ιδιώτες επενδυτές για να αναχρηματοδοτήσει 1,2 δισ. δολάρια σε χρέος, κερδίζοντας ζωτικό χρόνο μετά τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία για την εταιρεία, σύμφωνα με τους «Financial Times». Η επενδυτική Sixth Street και το ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο Silver Group συγκαταλέγονται μεταξύ των χρηματοδοτών, οι οποίοι με το ποσό των 1,8 δισ. δολαρίων θα προχωρήσουν στην αναχρηματοδότηση του χρέους, στην παροχή κεφαλαίου εργασίας και στην επέκταση της αλυσίδας.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More