Tuesday, October 8, 2024
Home » Βιώσιμες υποδομές και μεταφορές καθοριστικές για ανάπτυξη εμπορίου και εξαγωγών

Βιώσιμες υποδομές και μεταφορές καθοριστικές για ανάπτυξη εμπορίου και εξαγωγών

0 comments

«Η δημιουργία νέων, σύγχρονων, βιώσιμων, φιλικών περιβαλλοντικά υποδομών και συστημάτων μεταφορών είναι καθοριστική για την ανάπτυξη του εμπορίου, της εφοδιαστικής αλυσίδας και των ελληνικών εξαγωγών», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, στην ημερίδα με θέμα «Εμπόριο – Μεταφορές – Εξαγωγές: το τρίπτυχο της εξωστρεφούς εταιρικής ανάπτυξης». Ο Χρ. Σταϊκούρας περιέγραψε τους άξονες πολιτικής που εφαρμόζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σκοπό τη δημιουργία ενός κορμού υποδομών, πάνω στον οποίο αναπτύσσεται και λειτουργεί ο κλάδος των εμπορευματικών μεταφορών και συγκεκριμένα: τις οδικές, αεροπορικές και σιδηροδρομικές υποδομές, καθώς και την ενίσχυση των υποδομών της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Οδικές υποδομές

¢ Στα τέλη Ιανουαρίου παραδόθηκε ο οδικός άξονας Ακτιο – Αμβρακία.

¢ Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος προχωρά με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό και η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται έως το καλοκαίρι του 2025.

¢ Ο Ε65, που συνδέει τη Μακεδονία με τη Νότια Ελλάδα: έως το Πάσχα αναμένεται να παραδοθεί το τμήμα από τη Λαμία μέχρι την Καλαμπάκα.

¢ Υποβλήθηκαν οικονομικές προσφορές για τον δρόμο Γιάννινα – Κακαβιά.

Αεροπορικές υποδομές

¢ Κατασκευή νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου.

¢ Αξιοποίηση αεροδρομίων εκτός Fraport.

¢ Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ στα αεροδρόμια της Fraport.

Σιδηροδρομικές υποδομές

Στις στρατηγικές επιλογές συγκαταλέγονται η μόνιμη αποκατάσταση σιδηροδρομικού δικτύου, η σύνδεση σιδηροδρόμου με λιμάνια και ΒΙΠΕ και η σύνδεση του σιδηροδρόμου με την Κεντρική Ευρώπη.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More