Friday, September 20, 2024
Home » Στον όμιλο Cadence Design Systems έναντι €1,15 δισ.

Στον όμιλο Cadence Design Systems έναντι €1,15 δισ.

0 comments

Eνα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά ντιλ των τελευταίων ετών με άρωμα Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη και αφορά την εταιρεία BETA CAE Systems που δραστηριοποιειται στην αγορά λογισμικού προσομοίωσης και ανάλυσης.

H εταιρεία κέντρισε το επενδυτικό ενδιαφέρον και θα βρεθεί κάτω από την ομπρέλα του αμερικανικού ομίλου Cadence Design Systems αντί τιμήματος 1,24 δισ. δολαρίων (1,15 δισ. ευρώ).

Η συμφωνία

Η συμφωνία προβλέπει τον συνδυασμό μετρητών και μετοχών, με το 60% του τιμήματος να καταβάλλεται σε μετρητά και το υπόλοιπο 40% σε μετοχές της αμερικανικής εταιρείας. Η BETA CAE Systems με έδρα το Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης παράγει επεξεργαστές δεδομένων που επιτρέπουν στις βιομηχανίες να ελέγχουν πριν από το στάδιο της παραγωγής κρίσιμα στοιχεία ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, συμπεριφοράς κινητήρα, μείωσης θορύβου και αεροδυναμικής. Ως αποτέλεσμα, ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι και μειώνεται το κόστος των δοκιμών.

Μάλιστα έχει εγκαταστήσει χιλιάδες άδειες χρήσης των προγραμμάτων της και εξυπηρετεί εκατοντάδες πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ των οποίων αυτοκινητοβιομηχανίες, χημικές βιομηχανίες, βιομηχανίες γενικής μηχανολογίας, αεροπορικές εταιρείες, κατασκευαστές τρένων, ναυπηγεία, αγωνιστικές ομάδες (Formula 1), πανεπιστημιακά ιδρύματα, μέχρι και τη NASA.

Στις αρχές της εβδομάδας μία ακόμα συμφωνία ανακοινώθηκε στον κλάδο του business software, αυτή της Olympia Group για την απόκτηση ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης Entersoft, ενώ ένα από τα μεγάλα ντιλ ήταν εκείνο των JP Morgan-Viva αξίας σχεδόν 1 δισ. ευρώ.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More