Friday, September 20, 2024
Home » 5.000 αιτήσεις για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών

5.000 αιτήσεις για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών

0 comments

Σχεδόν 5.000 έφτασαν οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν μέχρι την Παρασκευή 1η Μαρτίου για τη χορήγηση αδειών διαμονής, από τις 9 Φεβρουαρίου, οπότε και ενεργοποιήθηκε η σχετική ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από αυτές οι 828 αιτούμενοι έχουν ήδη λάβει «μπλε κάρτα», δηλαδή προσωρινή άδεια διαμονής, ενώ στο στάδιο της εξέτασης βρίσκονται 3.952 αιτήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως από τις 9 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα έχουν επισκεφθεί τη συγκεκριμένη ψηφιακή πλατφόρμα περισσότεροι από 10.000 ενδιαφερόμενοι.

«Με τον τρόπο αυτόν δίνουμε πρόσβαση στη νόμιμη απασχόληση στους επί χρόνια διαμένοντες αλλοδαπούς στην Ελλάδα και βάζουμε τάξη στην αγορά εργασίας» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι με το άρθρο 193 του Ν. 5078/2023 έχει θεσπιστεί μία νέα διαδικασία χορήγησης άδειας διαμονής, η οποία παρέχει πρόσβαση στην εξαρτημένη εργασία, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών ή έργου σε πολίτες τρίτων χωρών.

Προϋποθέσεις

Θα πρέπει να διαθέτουν δήλωση προσφοράς εργασίας από εργοδότη στην Ελλάδα ή έναρξης επαγγέλματος για την απασχόλησή τους με καθεστώς εξαρτημένης εργασίας ή παροχής υπηρεσιών ή έργου. Παράλληλα, θα πρέπει να διαμένουν στην Ελλάδα έως και την 30ή Νοεμβρίου 2023 και να συμπληρώνουν τουλάχιστον τρία συνεχή έτη παραμονής στην Ελλάδα, πριν από την υποβολή της αίτησης, σύμφωνα με δημόσιο έγγραφο βέβαιης χρονολογίας. Ξεκαθαρίζεται ότι θα πρέπει να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, έγκυρα προσωπικά έγγραφα και να πληρούν μια σειρά από άλλες προϋποθέσεις υπέρ της δημόσιας ασφάλειας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως την 31η Δεκεμβρίου 2024 στον διαδικτυακό σύνδεσμο: https://portal.immigration.gov.gr/electronic-applications.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More