Friday, September 20, 2024
Home » Εξαγορά του 53% της Entersoft με στόχο την απόκτηση του 100%

Εξαγορά του 53% της Entersoft με στόχο την απόκτηση του 100%

0 comments

Στην απόκτηση του 53% των μετοχών της ελληνικής τεχνολογικής εταιρείας Entersoft, ποσοστού που έως τώρα κατείχαν οι βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης, μεταξύ των οποίων και μέλη της διοίκησής της, προχωρεί το fund του ομίλου Γερμανού, που ελέγχει την πλειοψηφία της εταιρείας Softone. Επειτα από την εξέλιξη αυτή, θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Entersoft, προς 8 ευρώ ανά μετοχή (τρέχουσα τιμή 7,52 ευρώ). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το υφιστάμενο management της Entersoft θα συνεχίσει να διοικεί την εταιρεία.

Οι επενδυτές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το 100% της Entersoft εκτιμάται ότι θα χρειαστεί να διαθέσουν συνολικά ποσό ύψους περίπου 240 εκατ. ευρώ. Το τίμημα αντιστοιχεί σε περίπου 19 φορές τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της εταιρείας για το 2024. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα γενναιόδωρο τίμημα, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, που θυμίζει άλλες χρηματιστηριακές εποχές.

Τη συμφωνία για εξαγορά του 53,73% της Entersoft αλλά και τη δημόσια πρόταση εξαγοράς του υπόλοιπου ποσοστού των μετοχών της έχουν πραγματοποιήσει ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός, μέσω του Olympia Group, και η επενδυτική εταιρεία Imker Capital.

Πρόκειται για τους μετόχους που έχουν επενδύσει στην εταιρεία πληροφορικής SoftOne και οι οποίοι τώρα κινούνται να αποκτήσουν και την ανταγωνίστριά της, την Entersoft. H Imker Capital είναι εταιρεία επενδύσεων με έδρα το Λονδίνο, ενώ πίσω της φαίνεται ότι βρίσκονται κεφάλαια του γνωστού επενδυτικού κεφαλαίου CVC.

Δημόσια πρόταση

Στόχος των επενδυτών είναι η εξαγορά του 100% των μετοχών της Entersoft και η έξοδός της από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η δημόσια πρόταση αναμένεται εντός των επόμενων ημερών και αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η εξαγορά του 53,73% της εταιρείας. Επιπλέον 110 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι μέτοχοι μειοψηφίας της εταιρείας, που κατέχουν το 46% του μετοχικού κεφαλαίου.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More