Friday, September 20, 2024
Home » Εκλεισε το ντιλ ΔΕΗ Ανανεώσιμες και Intrakat

Εκλεισε το ντιλ ΔΕΗ Ανανεώσιμες και Intrakat

0 comments

Την ολοκλήρωση των οριστικών συμφωνιών αγοραπωλησίας και των οριστικών συμφωνητικών μετόχων μεταξύ της θυγατρικής της εταιρείας ΔΕΗ Ανανεώσιμες και του ομίλου Intrakat, για την από κοινού ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ΑΠΕ συνολικής ισχύος έως 2,7 GW, μετά την εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων, συνήθων σε τέτοιου είδους συναλλαγές, ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Ο όμιλος Intrakat μεταβίβασε στην εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες 6 έργα ΑΠΕ εν λειτουργία και υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 164 MW. Ταυτόχρονα, η εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες εισήλθε ως μέτοχος κατά ποσοστό 49% σε εταιρείες συμμετοχών του ομίλου Intrakat, στις οποίες ανήκει χαρτοφυλάκιο έργων υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 1,6 GW, ενώ η συμφωνία μπορεί να διευρυνθεί υπό προϋποθέσεις με επιπρόσθετα έργα αποθήκευσης ενέργειας. Η συναλλαγή για το ποσοστό συμμετοχής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες αντιστοιχεί σε Αξία Επιχείρησης που ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα

φθηνά προϊόντα

Τις 3.900 έχουν φτάσει ήδη τα προϊόντα με μειώσεις τιμών μετά την εφαρμογή των μέτρων του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι κωδικοί αυτοί αφορούν το 15% του τζίρου των σουπερμάρκετ. Μάλιστα το υπουργείο αναμένει τις επόμενες ημέρες αύξηση του αριθμού των προϊόντων με μειωμένες τιμές. Οι μειώσεις αυτές θα είναι μόνιμες όπως και τα μέτρα του υπουργείου.

Οι αλλαγές

για τον αιγιαλό

Επτά αλλαγές για την προστασία των παραλιών θεσπίζονται με τον νέο νόμο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές, που ψηφίστηκε από τη Βουλή. Οι επτά σημαντικότερες αλλαγές που θεσπίζονται με τον νέο νόμο είναι οι ακόλουθες: 1. Θεσπίζεται διαφανής ηλεκτρονική διαδικασία για τη δημοπράτηση των παραλιών. 2. Καθιερώνονται οι «απάτητες παραλίες» που βρίσκονται σε περιοχές Natura. 3. Θεσπίζονται αυστηρότεροι κανόνες στη διαχείριση των παραλιών ώστε να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών. 4. Εισάγονται αυστηρότατες υποχρεώσεις για όσους μισθώνουν παραλίες. 5. Κατοχυρώνεται ο ρόλος των πολιτών για την προστασία των παραλιών από τις αυθαιρεσίες. 6. Αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες (drones, δορυφόροι) για αποτελεσματικότερους ελέγχους από την πολιτεία. 7. Επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές για όσους αυθαιρετούν και παραβιάζουν τους κανόνες διαχείρισης των παραλιών.

Ανάπτυξη 2,2%

το 2023

Στο 2,2% «βλέπει» την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για φέτος το ΚΕΠΕ, σε ανάλυση την οποία δημοσιοποίησε. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης του πραγματικού ΑΕΠ στην Ελλάδα θα φτάσει το 2,2% το 2023.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More