Friday, September 20, 2024
Home » Πρόεδρος της ΕΑΣΕ ο Γιάννης Παπαχρήστου

Πρόεδρος της ΕΑΣΕ ο Γιάννης Παπαχρήστου

0 comments

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την τριετία 2024-2026 εξέλεξαν τα μέλη της ΕΑΣΕ κατά την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο της ΟΤΕ Academy. Το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής: Πρόεδρος: Γιάννης Παπαχρήστου, CEO Greece, ANTENNA GROUP, Αντιπρόεδρος: Ελενα Καλλονά, Managing Director, JUNGHEINRICH HELLAS ΕΠΕ, Γενική Γραμματέας: Βαλέρια Τσάμη, Αντιπρόεδρος & Executive Director, FOCUS BARI AE, Ταμίας: Γιώργος Κατινιώτης, CEO, ACROMOVE INC.

Νέος αντιπρόεδρος

στην Επ. Κεφαλαιαγοράς

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, διορίστηκε στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο χρηματοοικονομικός αναλυτής Μιχάλης Φέκκας, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Νικόλαου Κονταρούδη. Ο Μ. Φέκκας κατέχει Maîtrise d’Administration économique et sociale από το Université du Droit et de la Santé – Lille II, Γαλλία, καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών DESS Analyste Financier International από την Ανώτατη Εμπορική Σχολή (ESA) του Lille 2. Διαθέτει εικοσιπενταετή εμπειρία στην ελληνική κεφαλαιαγορά και μέχρι σήμερα είχε εργαστεί σε μεγάλες χρηματιστηριακές εταιρείες ως υπεύθυνος εσωτερικού ελέγχου, υπεύθυνος διαχείρισης χαρτοφυλακίου, υπεύθυνος διαχείρισης κινδύνων κ.ά.

Ποιοι στηρίζουν

τον τουρισμό

Ρεκόρ αφίξεων κατέγραψε ο τουρισμός το φθινόπωρο του 2023, σύμφωνα με ανάλυση της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα, το φθινόπωρο επισκέφθηκαν τη χώρα μας 9,3 εκατ. ξένοι τουρίστες (αύξηση 6% έναντι του 2019), με την παρατεταμένη καλοκαιρία του διμήνου Οκτώβριος-Νοέμβριος να παρουσιάζει αύξηση 13%, αντισταθμίζοντας τις επιπτώσεις των ακραίων κλιματικών φαινομένων του Σεπτεμβρίου. Η καλή επίδοση του φθινοπώρου είχε ως κύριο τροφοδότη τις «παραδοσιακές αγορές» του ελληνικού τουρισμού, όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Γαλλία, οι οποίες αύξησαν το μερίδιό τους κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σωρευτικά την περίοδο 2019-2023 (σε 43% από 35%).

Φορο-υποχρεώσεις

στο κινητό τηλέφωνο

Mέσα στον μήνα Μάρτιο θα γίνει το λανσάρισμα της εφαρμογής (application) της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν και να παρακολουθούν τις οφειλές τους, να τις εξοφλούν, να βλέπουν τα αιτήματα και ραντεβού που τυχόν έχουν υποβληθεί προς την ΑΑΔΕ. Σε πρώτη φάση θα ενσωματωθούν υπηρεσίες πληρωμών και ασφαλούς ενημέρωσης για τις φορολογικές υποχρεώσεις του κάθε φορολογουμένου, ενώ σταδιακά οι υπηρεσίες θα εμπλουτίζονται.

Ελαβε

6 βραβεία

Η Alpha Bank έλαβε δύο Gold Awards στις κατηγορίες «Best Mobile App» και «Best Payments and Transactions Processing Digital Initiative» για την εφαρμογή bizpay, ένα ψηφιακό εργαλείο για την ευκολότερη διαχείριση και καταγραφή του εταιρικού προϋπολογισμού. Παράλληλα η τράπεζα κέρδισε Gold Award στην κατηγορία «Best Digital Product Launch» για το myAlpha Vibe, την εφαρμογή για ψηφιακό χαρτζιλίκι που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον γονέων και εφήβων, αλλά και Gold Award στην κατηγορία «Best Card Digital Initiative» για την ευκολία με την οποία οι πελάτες της μπορούν να αποκτήσουν πιστωτική κάρτα μέσω e-Banking. Τέλος, το myAlpha Web για επιχειρήσεις απέσπασε Silver Award στην κατηγορία «Best Corporate Financing Initiative».

Ενίσχυση ΛΟΑΤΚΙ+ τουρισμού

Σε ειδική εκδήλωση η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε χθες τη στρατηγική του υπουργείου για την προσέλκυση στην Ελλάδα επισκεπτών ΛΟΑΤΚΙ+, υπογράφοντας σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με εκπροσώπους του οργανισμού Queer Destinations. Ο εκτιμώμενος ΛΟΑΤΚΙ+ πληθυσμός της Ευρώπης ανέρχεται περίπου στο 5,9% του συνόλου, σύμφωνα με σχετική ανάλυση του ολλανδικού Κέντρου Προώθησης Εισαγωγών (CPI), ενώ η αξία της αγοράς του ΛΟΑΤΚΙ+ τουρισμού σε 7 ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Ολλανδία) φθάνει ήδη στα 64 δισ. ευρώ ετησίως, αυξανόμενος κατά μέσο όρο κατά 1,4% ετησίως. Διεθνώς, Ελλάδα, Κροατία και Ιρλανδία φαίνεται να κερδίζουν σημαντικό έδαφος στις προτιμήσεις των ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιωτών, ενώ η χώρα που φιγουράρει πρώτη στις προτιμήσεις τους είναι ο Καναδάς.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More