Friday, September 20, 2024
Home » Xάρης Πολυκάρπου: Η ΚΔ να αξιώσει από την ΕΕ ελαφρύνσεις για το ρεύμα

Xάρης Πολυκάρπου: Η ΚΔ να αξιώσει από την ΕΕ ελαφρύνσεις για το ρεύμα

0 comments

Xάρης Πολυκάρπου: Η ΚΔ να αξιώσει από την ΕΕ ελαφρύνσεις για το ρεύμα

Οι λογαριασμοί ρεύματος μπορούν να μειωθούν δηλώνει στο philenews podcast o Επικεφαλής Οικονομίας του ΑΚΕΛ, εξηγώντας ότι σήμερα οι Κύπριοι πληρώνουν αυξημένο κόστος ενέργειας λόγω σωρείας λαθών, για να εισαχθεί φυσικό αέριο για λόγους ηλεκτροπαραγωγής.

Επικεντρώθηκε στα μέτρα που μπορούν να ληφθούν άμεσα ώστε να λειτουργήσουν ως παυσίπονο στο αυξημένο κόστος ηλεκτρισμού αλλά και να βοηθήσουν ως ένα βαθμό στη μείωση του συνολικού κόστους ενέργειας και περιέγραψε τα διαρθρωτικά μέτρα που μπορεί να ληφθούν για άμεση μείωση του κόστους.

Η μείωση είπε του συντελεστή ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό από 19% σε 9%, είναι ένας τρόπος να επιστραφούν στον καταναλωτή μέρος των αυξημένων εσόδων του κράτους που λαμβάνει για τους ρύπους και να μειωθούν οι λογαριασμοί. Την ίδια ώρα τόνισε την ανάγκη επέκτασης των υφιστάμενων μέτρων στήριξης των νοικοκυριών, αλλά και την αξίωση από την ΕΕ με το πλέον επίσημο διάβημα από την Κυπριακή Δημοκρατία για ελαφρύνσεις στο ρεύμα.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More