Friday, September 20, 2024
Home » Έρχεται ραγδαία αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος – Ανιούσα και για τιμές καυσίμων, νερού και οικιακών αποβλήτων

Έρχεται ραγδαία αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος – Ανιούσα και για τιμές καυσίμων, νερού και οικιακών αποβλήτων

0 comments

Έρχεται ραγδαία αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος – Ανιούσα και για τιμές καυσίμων, νερού και οικιακών αποβλήτων

Αντιμέτωποι με νέο κύμα ακρίβειας έρχονται οι καταναλωτές με τις εξελίξεις να είναι δυσοίωνες.

Από τη μια οι χθεσινές αποκαλύψεις της ΡΑΕΚ στη Βουλή για τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, από την άλλη ο τερματισμός της επιδότησης από πλευράς κυβέρνησης του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα αλλά και στον ηλεκτρισμό. Και δεν φτάνουν αυτά, στο κάδρο μπαίνει και η πράσινη φορολογία, αλλά και οι επιπτώσεις εξαιτίας της έντασης στην ερυθρά θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Νεκρός σε νέο θανατηφόρο ο Πανίκος Φιλίππου – Χτύπησε…

Σύλληψη ατόμων για αρχαιοκαπηλία στα κατεχόμενα

«Βλέπει και Ερντογάν εκτός από Φιντάν στην Άγκυρα η Μαρία…

Εντός του 2024 η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα αυξηθεί κατά 6% σύμφωνα με την ΑΗΚ, εφόσον αυτό εγκριθεί από την ΡΑΕΚ.

Αύξηση θα καταγράψει και το κόστος των ρύπων – το οποίο καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές- καθώς εώς το 2030 αυτό θα φτάσει τα 200 ευρώ τον τόνο, σε σχέση με 70-90 ευρώ που κυμαίνεται σήμερα.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να εφαρμοστεί και η πράσινη φορολογία η οποία θα επιβληθεί στα καύσιμα, στο νερό και τα οικιακά απόβλητα.

Έρχονται αυξήσεις

Hλεκτρικό ρεύμα:

Αύξηση 6% εντός του 2024

Κόστος ρύπων:

€200 τον τόνο έως το 2030

(σε σχέση με τα €70 – €90)

Πράσινη φορολογία:

  • Καύσιμα
  • Νερό
  • Οικιακά απόβλητα

«Στόχος του ενεργειακού προγράμματος της κυβέρνησης είναι να παρέχει φθηνό ηλεκτρισμό ρεύμα στους πολίτες και επιχειρήσεις», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα εν λόγω ζητήματα προκαλούν έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό ο Υπουργός Ενέργειας πραγματοποίησε το απόγευμα την πρώτη του συνάντηση με το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΑΗΚ. Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες προς το Υπουργείο Οικονομικών, όπως αξιολογηθούν τα υφιστάμενα μέτρα στήριξης προς την κοινωνία και πριν την λήξη της εφαρμογής τους στο τέλος του τρέχοντος μήνα, να ληφθεί απόφαση για πιθανή επέκταση τους.

Προς την κατεύθυνση αυτή πιέζουν και τα πολιτικά κόμματα. Από την πλευρά του ο Δημοκρατικός συναγερμός τονίζει πως το πλήγμα σε νοικοκυριά και εταιρίες θα είναι τεράστιο, ενώ το ΑΚΕΛ καλεί ξανά την κυβέρνηση να προχωρήσει σε φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας.

Δημοκρατικός Συναγερμός: Απαιτείται νέο όραμα

Απαιτείται συνεπώς ένα νέο όραμα, με ολιστικό σχεδιασμό για ραγδαία επιτάχυνση της διείσδυσης των ΑΠΕ. Ας γίνει αντιληπτό πρωτίστως από την κυβέρνηση πως οι συνθήκες δεν είναι στατικές και χρειάζεται ευελιξία στους ενεργειακούς σχεδιασμούς.

Το ΑΚΕΛ αναφέρει: Είναι ασήκωτες οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης που με τις σκανδαλώδεις πολιτικές της στα ενεργειακά άφησε τη χώρα σε ενεργειακή ανασφάλεια και την κοινωνία να πληρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα για ρύπους.

Καλώντας τον πρόεδρο να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More