Friday, September 20, 2024
Home » Τίτλοι τέλους για το ξενοδοχείο… του Τζέιμς Μποντ

Τίτλοι τέλους για το ξενοδοχείο… του Τζέιμς Μποντ

0 comments

Το τέλος μιας εποχής για το Λας Βέγκας, την πόλη στην οποία για πολλούς «όλα μπορεί να συμβούν», σηματοδοτεί το κλείσιμο του ξενοδοχείου ορόσημο «Tropicana Las Vegas» στις 2 Απριλίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, στη θέση του θα κατασκευαστεί ένα νέο γήπεδο του μπέιζμπολ, χωρητικότητας 30.000 θεατών, το οποίο θα φιλοξενεί την ομάδα του MLB «Oakland Athletics» και θα κοστίσει 1,5 δισ. δολάρια. Το ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του το 1957 και στους χώρους του πραγματοποιήθηκαν σκηνές από την ταινία του Τζέιμς Μποντ «Diamonds are Forever». Μεγάλα ονόματα της τέχνης πέρασαν από εκεί, όπως ο Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ, ο Λούις Αρμστρονγκ, η Γκλάντις Νάιτ. Ως ύστατο φόρο τιμής, οι επισκέπτες του μοιράζονται εμπειρίες στους λογαριασμούς του ξενοδοχείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κάποιοι άλλοι προγραμματίζουν μία επίσκεψη λίγο πριν κλείσουν οι πύλες του. Το κόστος διαμονής κυμαίνεται από 59 έως 399 δολάρια. Με κόστος 15 εκατ. δολαρίων εμπνευσμένο από το Σάουθ Μπιτς με την υπογραφή του Ben Jaffe, διέθετε τρεις ορόφους και 300 δωμάτια. Σήμερα διαθέτει πάνω από 1.400 δωμάτια με επιβλητική θέα και με την απόλυτη αίσθηση της πολυτέλειας, σύμφωνα με το Vegas Means Business. Πριν από δύο μήνες το Λας Βέγκας γιόρτασε τα εγκαίνια του Fontainebleau, του ψηλότερου ξενοδοχείου-καζίνο στην περιοχή, αξίας 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συνταγματικό το τέλος επιτηδεύματος

Συνταγματική έκρινε με απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου υπό την πρόεδρό του Ευαγγελία Νίκα και με εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Ευσταθία Σκούρα έκρινε ότι η επιβολή του τέλους επιτηδεύματος δεν παραβιάζει τις διατάξεις του Συντάγματος, τις αρχές της καθολικότητας και της ισότητας του φόρου, την αρχή της αναλογικότητας, καθώς και το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ. Ειδικότερα, με την απόφαση αυτή κρίθηκε ότι ενόψει των χαρακτηριστικών του τέλους επιτηδεύματος [χαμηλό ύψος (650 ευρώ ετησίως), πρόβλεψη εξαιρέσεων στον νόμο και μαχητός χαρακτήρας του τεκμηρίου, ώστε να απαλλάσσονται οι φορολογούμενοι για τους οποίους προκύπτει ότι δεν έχει πράγματι κτηθεί το αντίστοιχο εισόδημα] η επιβολή του δεν παραβιάζει τις διατάξεις των άρθρων 4 παρ. 1 και 5, 17, 25 παρ. 1 εδαφ. δ και 78 του Συντάγματος, τις αρχές της καθολικότητας και της ισότητας του φόρου, την αρχή της αναλογικότητας και το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ.

Καμία αλλαγή στην κλίμακα ενοικίων

Καμία σκέψη για αλλαγή στην κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων από ακίνητα δεν υπάρχει στο οικονομικό επιτελείο, όπως ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης. Τα εισοδήματα από ακίνητα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 15% εφόσον το εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Για τα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια εφαρμόζονται συντελεστές 35%-45%. Τα ενοίκια που δηλώνονται στην Εφορία κυμαίνονται στην περιοχή των 6,5 δισ. ευρώ τον χρόνο, με σχεδόν οκτώ στους δέκα φορολογουμένους να δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως 5.000 ευρώ, ενώ ένα 14% δηλώνει εισοδήματα από 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Αύξηση μισθών, μείωση ανεργίας

Επιβράβευση της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία αλλά και επιτυχία όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός την πρόσφατη έκδοση του 10ετούς ομολόγου στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτησή του στο Facebook. «Βγήκαμε στις αγορές να δανειστούμε 4 δισ. ευρώ – το μεγαλύτερο ποσό από το 2010 – και οι επενδυτές μάς πρόσφεραν το ποσό – ρεκόρ των 35 δισεκατομμυρίων με το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού για 10ετές, γύρω στο 3,5%», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να προσθέσει και την πετυχημένη διάθεση από το ΤΑΙΠΕΔ μετοχών του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Από την εβδομαδιαία ανασκόπηση δεν έλειψε η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία έρχεται νωρίτερα από την 1η Απριλίου, αλλά και η μείωση της ανεργίας στο 9,2% τον Δεκέμβριο 2023, «δηλαδή 3 μονάδες χαμηλότερη από τον Δεκέμβριο 2022».

Νέος Κώδικας Δεοντολογίας

Εναν νέο Κώδικα Δεοντολογίας που θα καταργεί τις διακρίσεις από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες για τους πρώην καρκινοπαθείς και θα διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβασή τους σε δάνεια και ασφάλειες ζωής σχεδιάζει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Οπως ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Κώδικας Δεοντολογίας θα είναι κείμενο αυτοδέσμευσης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Δηλαδή η ασφαλιστική επιχείρηση δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το ιστορικό καρκίνου ενός προς ασφάλιση προσώπου ως παράγοντα συνεκτίμησης κινδύνου μετά την παρέλευση προκαθορισμένου χρόνου από την πλήρη ίασή του από καρκίνο. «Στον πυρήνα του πρόκειται για το δικαίωμα να μη διαφοροποιείται ένας πρώην καρκινοπαθής από κάθε άλλο πρόσωπο με ανάλογο προφίλ κινδύνου χωρίς όμως τον παράγοντα του καρκίνου», υπογράμμισε ο υπουργός.

Δάνεια 25.000 ευρώ σε αγρότες

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η ανακοίνωση του χρηματοδοτικού προγράμματος για δανειοδότηση των αγροτών, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξής τους που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Τα δάνεια αυτά θα είναι έως 25.000 ευρώ και το 50% του ποσού της χρηματοδότησης θα είναι άτοκο. Στόχος είναι το πρόγραμμα να τρέξει μετά τον Μάρτιο. Το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤαΜιΔΑΕ) που θα τρέξει το πρόγραμμα θα ξεπεράσει τα 61,5 εκατ. ευρώ. Το Ταμείο παρέχει δάνεια από 3.000 έως 25.000 ευρώ με χρόνο αποπληρωμής από 2 έως 5 έτη, ενώ ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο ο χρόνος αποπληρωμής να επιμηκυνθεί.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More