Friday, September 20, 2024
Home » 3.500 απολύσεις σχεδιάζει η Deutsche Bank

3.500 απολύσεις σχεδιάζει η Deutsche Bank

0 comments

Η Deutsche Bank σχεδιάζει να περικόψει 3.500 θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Ζέβινγκ θέλει να εκπληρώσει τη δέσμευσή του να αυξήσει την κερδοφορία και να επιστρέψει περισσότερα χρήματα στους μετόχους. Οι μειώσεις θα αφορούν κυρίως τις λεγόμενες υπηρεσίες back-office και αποτελούν μέρος της εξοικονόμησης κόστους που είχε προαναγγείλει η γερμανική τράπεζα με έδρα τη Φρανκφούρτη. Η Deutsche Bank αύξησε τον μεσοπρόθεσμο στόχο εσόδων της και ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει 1,6 δισ. ευρώ στους επενδυτές το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Shell: κέρδη 28,25 δισ. δολ. για το 2023

Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη του 2023 και ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 3,5 δισ. δολαρίων. Η Shell ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 28,25 δισ. δολ. για όλο το 2023. Η εταιρεία είχε καταγράψει τα υψηλότερα ετήσια κέρδη της, ύψους 39,9 δισ. δολ. το 2022. Η Shell είχε προσαρμοσμένα κέρδη 7,31 δισ. δολ. για το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent διαπραγματεύονταν στα 80,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate στα 75,95 δολάρια το βαρέλι.

Mastercard: ΑΙ για ύποπτες συναλλαγές

Ο γίγαντας πληρωμών Mastercard ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει το δικό της μοντέλο παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει χιλιάδες τράπεζες στο δίκτυό της να εντοπίσουν και να ακυρώνουν δόλιες συναλλαγές. Η εταιρεία είπε στο CNBC ότι το νέο προηγμένο της μοντέλο AI, με την ονομασία Decision Intelligence Pro, θα επιτρέψει στις τράπεζες να αξιολογούν καλύτερα τις ύποπτες συναλλαγές στο δίκτυό της σε πραγματικό χρόνο και να προσδιορίζουν εάν είναι νόμιμες ή όχι.

Volvo: εκτίναξη

κατά 20% της μετοχής

Οι μετοχές της Volvo Cars ενισχύονταν περισσότερο από 20% χθες αφότου η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρηματοδοτεί τη θυγατρική Polestar Automotive. Η Volvo ανακοίνωσε επίσης αύξηση 10% σε ετήσια βάση στις καθαρές πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου, σε 148,1 δισ. σουηδικές κορόνες (14,16 δισ. δολ.), ανεβάζοντας τις πωλήσεις στο σύνολο του 2023 σε 552,8 δισ. κορόνες. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα έφτασαν τις 18,38 εκατ. κορόνες από 12,17 εκατ. για την ίδια περίοδο το 2022.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More