Friday, September 20, 2024
Home » Στα €4,5 εκ. τα τρία έργα που εγκαινιάστηκαν στην Ίνεια, λέει η Έπαρχος Πάφου

Στα €4,5 εκ. τα τρία έργα που εγκαινιάστηκαν στην Ίνεια, λέει η Έπαρχος Πάφου

0 comments

Στα €4,5 εκ. τα τρία έργα που εγκαινιάστηκαν στην Ίνεια, λέει η Έπαρχος Πάφου

Σε 4,5 εκ. ευρώ εκτιμάται η συνολική αξία των τριών έργων που εγκαινίασε στην Ίνεια, το Σάββατο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου να σημειώνει πως στα χωριά του Ακάμα «δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην υλοποίηση έργων που δημιουργούν συνθήκες για νέες θέσεις εργασίας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επάρχου, το έργο για τη δημιουργία του Μουσείου-Εκθεσιακού και Εκπαιδευτικού Κέντρου Χελώνας ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2023 και αποτελεί το πρώτο στο είδος του Μουσείο στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η «κρυφή» λίμνη στη Λευκωσία με τα «αρχαία» κοχύλια (Βίντεο)

Συγκλίσεις Βουλευτών για αναστολή πλειστηριασμών αιτητών σχεδίου «Ενοίκιο αντί δόσης»

Συνεδρίασε η τεχνική επιτροπή Συντεχνιών-ΟΚΥπΥ για το θέμα της Σύμβασης

Το 2018 υλοποιήθηκε η πρώτη φάση με κρατική δαπάνη 119.225 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ η δεύτερη φάση ολοκληρώθηκε πριν μερικούς μήνες με κόστος 317.800 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Μουσείο περιλαμβάνει διοράματα, παρουσιάσεις και αναπαραστάσεις της ωοτοκίας και της κίνησης των μικρών χελώνων προς την θάλασσα, χάρτες απεικόνισης και άλλες διαδραστικές παρουσιάσεις. Σημειώνεται το ενδιαφέρον από περιηγητές και σχολεία, καθώς και ότι θα γίνονται σε μαθητές παραστάσεις για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και την βιοποικιλότητα γενικότερα.

Το δεύτερο έργο αφορά την θεματική διαδρομή Αφροδίτη που ολοκληρώθηκε πριν δύο μήνες με κόστος 1,99 εκατ. πλέον ΦΠΑ, προστίθεται. Η διαδρομή συνδέει περιβαλλοντικά, ιστορικά και θρησκευτικά σημεία ενδιαφέροντος όπως η Έσσω Πηγή, το Μέγα Πηγάδι, το ξωκκλήσι Αγίου Ιακώβου και τους βράχους Κόρατζιης και Αλυκούς. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σε συνεργασία της Επαρχιακής Διοίκησης με τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών.

Το τρίτο έργο που εγκαινιάστηκε το Σάββατο με αφορμή τα άλλα δύο έργα που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα αφορά την ανάπλαση του πυρήνα της Ίνειας, με συνολικό κόστος περί τα 1,9 εκ. ευρώ. H δαπάνη, προστίθεται στην ανακοίνωση, καλύφτηκε από κρατικά κονδύλια με μηδενική συνεισφορά του Κ.Σ.

«Το έργο έχει αναμφίβολα αναδιαμορφώσει τον πυρήνα, αναδεικνύοντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα της κοινότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επάρχου.

Σημειώνεται τέλος πως πέρα των πιο πάνω έργων από το 2019 μέχρι και το 2023 έγιναν μέσω της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου με κρατικά κονδύλια, πρόσθετα έργα υποδομής, όπως βελτιώσεις δρόμων και αντιπλημμυρικά έργα με συνολική δαπάνη 729.000 ευρώ.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More