Thursday, October 3, 2024
Home » Τα κλωστρούθκια: Μια μοναδική εικαστική εγκατάσταση οργανώνεται σήμερα στην Πάφο

Τα κλωστρούθκια: Μια μοναδική εικαστική εγκατάσταση οργανώνεται σήμερα στην Πάφο

0 comments

Τα κλωστρούθκια: Μια μοναδική εικαστική εγκατάσταση οργανώνεται σήμερα στην Πάφο

Η Πολιτιστική Κίνηση exARTis παρουσιάζει σήμερα «Τα κλωστρούθκια», τη νέα εικαστική εγκατάσταση σε δημόσιο χώρο, της ομάδας Peace2peace/Connective Threads, σε επιμέλεια Έλενας Δανιήλ.

«Τα κλωστρούθκια» είναι ένα συλλογικό έργο, φτιαγμένο από κομμάτια πλεκτών με την τεχνική του σμιλιού/crochet. Πρόκειται σύμφωνα με την κ. Δανιήλ, για έργο κοινωνικής αποδοχής, συμπερίληψης, μετάδοσης νέων γνώσεων, ελπίδας και ένταξης στον κοινωνικό ιστό της πόλης, το οποίο αγκαλιάστηκε από γυναίκες από όλες τις κοινότητες της Κύπρου οι οποίες συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του τους τελευταίους επτά μήνες.

Τα εγκαίνια θα τελέσει στις 11.00πμ σήμερα, στην οδό Αγοράς στο εμπορικό κέντρο της Πάφου, η Γεωργία Ντέτσερ, Γενική Διευθύντρια του Θέατρο Ριάλτο και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Πάφος 2017, όταν η πόλη διατελούσε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Την εκδήλωση θα επενδύσει μουσικά ομάδα μαθητών από το Μουσικό Σχολείο Πάφου που αποτελείται από τις Σοφία Πεγειώτη, Ειρήνη Χριστοφίδου, Κωνσταντίνα Χριστοφίδου, Ella Zou Zitong.

Η δράση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Χριστιάνας Μουζούρη, συνιδρύτριας της Peace2peace / Connective Threads και η είσοδος σε αυτή θα είναι ελεύθερη.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise