Thursday, September 19, 2024
Home » Άναψε η φλόγα στον στόχο «Κρόνος 2» της κυπριακής ΑΟΖ

Άναψε η φλόγα στον στόχο «Κρόνος 2» της κυπριακής ΑΟΖ

0 comments

Άναψε η φλόγα στον στόχο «Κρόνος 2» της κυπριακής ΑΟΖ

Επιτυχής ήταν η νέα γεώτρηση της ιταλικής ΕΝΙ στον στόχο «Κρόνος 2» στο βυθοτεμάχιο 6 της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, καθώς όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, έχει ήδη ανάψει η φλόγα πάνω από τον στόχο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το γεγονός ότι υπάρχει άναμμα φλόγας υποδεικνύει την ύπαρξη ταμιευτήρα στον στόχο. Υπενθυμίζεται ότι η γεώτρηση στον στόχο «Κρόνος 2» διεξήχθη από το πλωτό γεωτρύπανο Transocean Barents.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο κελί για οκτώ ημέρες οι πέντε που έκλεβαν μετασχηματιστές…

«Φορτωμένο» με τριήμερα το 2024! Πότε θα είναι το επόμενο…

Ένταλμα σύλληψης για τους πυροβολισμούς στο Γέρι

Σημειώνεται ότι το «Κρόνος 2» είναι η τέταρτη ανακάλυψη στο τεμάχιο 6, μετά το «Ζευς» με εκτιμώμενα αποθέματα 2 με 3 τρισ. κυβικά πόδια, το «Κρόνος 1» με εκτιμώμενη ποσότητα 2,5 tcf και το «Καλυψώ», το οποίο η εταιρεία είχε χαρακτηρίσει ως «υποσχόμενη ανακάλυψη» με χαρακτηριστικά του αιγυπτιακού κοιτάσματος «Ζορ».

To τεμάχιο 6 βρίσκεται περίπου 160 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των κυπριακών αρχών. Η ΕΝΙ με μερίδιο 50% είναι ο διαχειριστής του τεμαχίου με την γαλλική Total Energies να συμμετέχει στην κοινοπραξία με μερίδιο 50%.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More