Friday, September 20, 2024
Home » Κατέρριψαν drones και πυραύλους των Χούθι

Κατέρριψαν drones και πυραύλους των Χούθι

0 comments

Αεροσκάφη και πολεμικά πλοία επιστράτευσαν ΗΠΑ και Βρετανία για να αναχαιτίσουν την Τρίτη επίθεση των ανταρτών Χούθι με drones και πυραύλους. Οπως ανακοίνωσε το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») μέσω X (πρώην Twitter), οι πολεμικές δυνάμεις των δυο χωρών κατέρριψαν συνολικά 18 drones και 3 πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι εναντίον εμπορικών σκαφών.

Σύμφωνα με τη CENTCOM, δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε ζημιές στις επιχειρήσεις αναχαίτισης της «περίπλοκης» επίθεσης. Κατά την ίδια πηγή, επρόκειτο για την 26η επίθεση των ανταρτών εναντίον της διεθνούς ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα από τη 19η Νοεμβρίου.

«Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι εξαπέλυσαν περίπλοκη επίθεση με ιρανικού σχεδιασμού drones, πυραύλους κρουζ εναντίον σκαφών επιφανείας και βαλλιστικό πύραυλο κατά σκαφών επιφανείας», σύμφωνα με το κείμενο.

Για την κατάρριψη των drones και των πυραύλων επιχείρησαν μαχητικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower, τρία αμερικανικά αντιτορπιλικά και βρετανικό πολεμικό, διευκρίνισε η CENTCOM στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα ο βρετανός υπουργός Αμυνας Γκραντ Σαψ ανακοίνωσε μέσω X την Τρίτη το βράδυ πως ακόμη μια φρεγάτα, το σκάφος HMS Richmond, βρίσκεται εν πλω προς την Ερυθρά Θάλασσα για να συμβάλει να αντιμετωπιστούν «οι επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι».

Η χθεσινή επίθεση έγινε καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν βρισκόταν στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της περιοδείας του με στόχο, μεταξύ άλλων, την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς στην περιφέρεια.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More