Friday, September 20, 2024
Home » «Η Εκκλησία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή» για τη βία στη Γάζα – Καρδινάλιος PierbattistaPizzaballa

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή» για τη βία στη Γάζα – Καρδινάλιος PierbattistaPizzaballa

0 comments

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή» για τη βία στη Γάζα – Καρδινάλιος Pierbattista Pizzaballa

Η Εκκλησία δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στη βία στη Γάζα, δήλωσε ο Καρδινάλιος Pierbattista Pizzaballa, Πατριάρχης της Λατινικής Εκκλησίας Ιεροσολύμων κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Κύπρο.

Ο Καρδινάλιος βρέθηκε στο νησί για την επίσημη ανακοίνωση του διορισμού Επίκουρου Επισκόπου του Λατινικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του στο philenews εξέφρασε τη θέση της Καθολικής Εκκλησίας για τον πόλεμο στη Γάζα, σημειώνοντας ότι «η Εκκλησία είναι συγκλονισμένη για την τρομερή κατάσταση που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου και μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και χειρότερη, με όσα συνέβησαν πρώτα απ’ όλα στο νότιο Ισραήλ και όσα συμβαίνουν τώρα στη Γάζα και βόρεια του Ισραήλ στα σύνορα με το Λίβανο».

Ο Καρδινάλιος Pierbattista Pizzaballa εξέφρασε περαιτέρω τις ανησυχίες της Εκκλησίας σχετικά με το ενδεχόμενο η σύγκρουση να κλιμακωθεί περαιτέρω και να επεκταθεί πέρα από τη Λωρίδα της Γάζας. Ο Καρδινάλιος σημείωσε ακόμη το ανθρώπινο κόστος της σύγκρουσης, «για όσα συμβαίνουν στη Γάζα, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς», ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση «καταστροφική».

«Εμείς, ως Εκκλησία δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί, ζητάμε κατάπαυση του πυρός, να σταματήσει αυτή η βία και να λυθούν τα προβλήματα με διαφορετικό τρόπο. Διότι αυτή η σύγκρουση θα δημιουργήσει περισσότερο μίσος, βρισκόμαστε τώρα σε μια θάλασσα μίσους, η οποία θα δημιουργήσει περισσότερες συγκρούσεις και περισσότερες αντιδράσεις, στη Γάζα αλλά και στη Δυτική Όχθη», κατέληξε.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More