Friday, September 20, 2024
Home » Ζήτησαν σύλληψη δραστών της επίθεσης κατά της ΚΙΣΑ (εικόνες)

Ζήτησαν σύλληψη δραστών της επίθεσης κατά της ΚΙΣΑ (εικόνες)

0 comments

Ζήτησαν σύλληψη δραστών της επίθεσης κατά της ΚΙΣΑ (εικόνες)

Τη διεξοδική διερεύνηση της βομβιστικής επίθεσης της 5ης Ιανουαρίου από άγνωστους στα γραφεία της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ) στην παλιά Λευκωσία που κατέστρεψε ολοσχερώς τους υαλοπίνακες του υποστατικού και περιουσία και αρχεία της οργάνωσης, ζήτησαν από την Αστυνομία ομιλητές σε συγκέντρωση καταδίκης του περιστατικού.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Συμμαχία Ενάντια στην Ακροδεξιά,τον Φασισμό και τον Ρατσισμό και έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 8ης Ιανουαρίου έξω από τα γραφεία της ΚΙΣΑ, στην παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης που περιφρουρούσε τον χώρο σε όλη της διάρκεια της συγκέντρωσης.

Τα γραφεία της ΚΙΣΑ έχουν σφραγιστεί, θα παραμείνουν κλειστά και θα επισκευαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση. Σύντομη προσφώνηση έκανε αρχικά ο πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής με το ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης, αφού το ΑΚΕΛ είναι η μεγαλύτερη πολιτική οντότητα που συμμετέχει στη Συμμαχία.

Έδωσε στη συνέχεια τον λόγο στον Ορέστη Μάτσα μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Συμμαχίας που είπε ότι «η φασιστική επίθεση που δέχτηκαν τα γραφεία της ΚΙΣΑ είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής στοχοποίησης από τους δημοσιολογούντες, από πολιτικά πρόσωπα, από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, των μεταναστών και προσφύγων και όσων προσπαθούν να βοηθήσουν και να διασφαλίσουν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων».

Πρόσθεσε ότι «η Συμμαχία Ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό δημιουργήθηκε με αφορμή τα γεγονότα στη Χλώρακα και στη Λεμεσό» και κάλεσε την Αστυνομία «να διερευνήσει διεξοδικά το συγκεκριμένο περιστατικό και να βρει τους ενόχους ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά». Εκ μέρους της ΚΙΣΑ ο Λέανδρος Σαββίδης κάλεσε επίσης την Αστυνομία «να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη αυτό που έγινε» και ανέφερε ότι «είμαστε στη διάθεση όλων των οργανώσεων να συνεργαστούμε για αντιμετώπιση ζητημάτων μετανάστευσης, ασύλου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Η Συμμαχία Ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό συστάθηκε τον Νοέμβρη 2023 και σε αυτήν συμμετέχουν μεταξύ πολλών άλλων οργανώσεων το ΑΚΕΛ, το τουρκοκυπριακό Κόμμα Νέα Κύπρος, άλλες τουρκοκυπριακές οργανώσεις και συντεχνίες, η ΠΕΟ, η ΠΟΓΟ, η Νεολαία Οικολόγων, η ΚΙΣΑ, η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου και η Cyprus Stop Trafficking.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΙΣΑ τη μέρα της επίθεσης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αυτή δεν μπορεί να αποτελεί έκπληξη για τις κρατικές Αρχές τις οποίες καθιστούμε απόλυτα υπεύθυνες και ηθικούς αυτουργούς της εν λόγω επίθεσης. Το κράτος – προστίθεται – έχει αφήσει μια ιστορική οργάνωση προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων με 25 χρόνια δράσης, στο έλεος εγκληματικών στοιχείων που δρουν με ρατσιστικά και εθνικιστικά κίνητρα, λαμβανομένων υπόψη των απειλών που δέχθηκε η οργάνωση και τα μέλη της από τέτοια οργανωμένα σύνολα ή μέλη τους, αντί να την προστατεύσει ως οι υποχρεώσεις της σύμφωνα με το διεθνές και ενωσιακό δίκαιο.

Οι κρατικές Αρχές είναι απόλυτα υπεύθυνες αφού χρησιμοποίησαν όλα τα διοικητικά και αστυνομικά μέτρα που είχαν στη διάθεσή τους για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις της επίθεσης και να φιμώσουν την ΚΙΣΑ».

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More