Thursday, October 3, 2024
Home » Ρεβεγιόν: Από €20 μέχρι και €50 οι τιμές σε χώρους εστίασης – Πιθανή διεύρυνση του ωραρίου σε κέντρα αναψυχής

Ρεβεγιόν: Από €20 μέχρι και €50 οι τιμές σε χώρους εστίασης – Πιθανή διεύρυνση του ωραρίου σε κέντρα αναψυχής

0 comments

Ρεβεγιόν: Από €20 μέχρι και €50 οι τιμές σε χώρους εστίασης – Πιθανή διεύρυνση του ωραρίου σε κέντρα αναψυχής

Κάθε ρεκόρ της ταξιδιωτικής κίνησης σπάνε οι αριθμοί για το 2023 των ταξιδιών των Κυπρίων που επιλέγουν να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό.

Αυξημένα είναι μάλιστα, και τα ταξίδια της φετινής Χριστουγεννιάτικης περιόδου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 19, με την Ελλάδα να αποτελεί την πρώτη επιλογή, για το 1/3 του τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Αυτός είναι ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους…

Πολιτικός αναλυτής στο OMEGA: «Θα γίνει το deal – Θα…

Με τι καιρό θα υποδεχθούμε τη νέα χρονιά στην Κύπρο

«Θα ξεπεράσουμε αυτό το νούμερο περίπου 100 χιλιάδες άρα θα φτάσουμε φέτος τα 1,7 εκατομμύρια», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, Χάρης Παπαχαραλάμπους.

Δεύτερη επιλογή ταξιδιού για τα Χριστούγεννα, αποτελεί για τους Κύπριους το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν διάφορες Πρωτεύουσες και πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή, αρκετοί είναι και οι Κύπριοι που επιλέγουν εξορμήσεις κυρίως σε ορεινές περιοχές για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους. Παρά της μη υψηλές προσδοκίες των ξενοδόχων λόγω και του νέου πολέμου, επικρατεί μερική ικανοποίηση ενόψει εορτών.

«Αυτό που βλέπω είναι κυρίως τους συμπατριώτες μας να κατακλύζουν τις ξενοδοχειακές μονάδες, τα τουριστικά καταλύματα, που είναι ανοιχτά και προσφέρουν πακέτα εορταστικά για τα τριήμερα», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Στο 60% οι πληρότητες σε χώρους εστίασης

Τα καλά τους βάζουν λόγω των ημερών οι Κύπριοι και ετοιμάζονται για εξόδους, εστιατόρια και διασκέδαση σε Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα Ρεβεγιόν. Σύμφωνα με τον ΠΑΣΙΚΑ, οι τιμές σε εστιατόρια και κέντρα αναψυχής κυμαίνονται σε ένα μεγάλο εύρος με τιμές για όλα τα πορτοφόλια, με πολλές επιχειρήσεις να διατηρούν τις κανονικές τους τιμές.

«Υπάρχουν χώροι για φαγητό από 20-25 ευρώ και ανεβαίνουν υπάρχουν χώροι που προσφέρουν και το φαγητό και το ποτό με 40-50 ευρώ και βέβαια ανεβαίνουν οι τιμές όσο αλλάζει η κατηγορία του κέντρου, στα μουσικοχορευτικά ανεβαίνουν οι τιμές», λέει ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΙΚΑ, Φάνος Λεβέντης.

Με τις κρατήσεις οι οποίες κορυφώνονται, να φτάνουν μέχρι στιγμής στο 60%. Το Υπουργείο Εσωτερικών μάλιστα, εξετάζει το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των Κέντρων αναψυχής για τις ημέρες των εορτών.

Αυξημένη η κίνηση και στα εμπορικά κέντρα με τους πολίτες να σπεύδουν να αγοράσουν δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Φέτος έχουμε ακόμη πιο καλή χρονιά τόσο σε επισκεψιμότητα όσο και σε πωλήσεις. Προτιμήσεις για δώρα αυτές τις γιορτές υπάρχουν τόσο σε είδη ρουχισμού, όσο και σε ηλεκτρονικά είδη», είπε ο Οικονομικός Διευθυντής του Nicosia Mall, Μάριος Μαλτέζος.

Δείτε το ρεπορτάζ της Χριστίνας Χριστοφόρου:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise