Friday, September 20, 2024
Home » Μερίσματα 70 δισ. ευρώ

Μερίσματα 70 δισ. ευρώ

0 comments

Διανομές μερισμάτων αξίας 70 δισ. ευρώ σχεδιάζουν να καταβάλουν οιευρωπαϊκές τράπεζες ύστερα από μια κερδοφόρα χρονιά. Την πληροφορία έδωσε ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Αντρέα Ενρία, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Οι τράπεζες ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρες, σχεδιάζουν διανομές που είναι σύμφωνες με τα προηγούμενα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρόκειται για έναν πρώιμο προκαταρκτικό υπολογισμό. Η δυνατότητα ανταμοιβής των επενδυτών είναι ζωτικής σημασίας για τον κλάδο που ταλανίζεται από χαμηλές αποτιμήσεις εδώ και πολύ καιρό. Μετά την ταχεία αύξηση των επιτοκίων που ενίσχυσε τα καθαρά έσοδα από τόκους, οι μέτοχοι αναμένουν υψηλότερες αποδόσεις στα κεφάλαια που έχουν επενδύσει στις τράπεζες. Οι πληρωμές εξακολουθούν να αποτελούν μόνο ένα μέρος του πλεονάζοντος κεφαλαίου στον τραπεζικό κλάδο.

Δέκα μεγάλες τράπεζες διαθέτουν πάνω από 140 δισ. ευρώ περισσότερα από όσα χρειάζονται για κανονιστικούς σκοπούς, ανέφερε το Bloomberg την περασμένη εβδομάδα.

Η ΕΚΤ εξετάζει αν οι πληρωμές «είναι συμβατές με την πορεία των κεφαλαίων των τραπεζών και αν ναι, δεν έχουμε αντίρρηση» εξήγησε ο Ενρία. Η ΕΚΤ ζήτησε από τα πιστωτικά ιδρύματα τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων μακροοικονομικών και γεωπολιτικών κρίσεων στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων εποπτικής επισκόπησης και διαδικασίας αξιολόγησης (SREP).

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More