Tuesday, October 8, 2024
Home » Μας ετοιμάζουν μαθήματα ορθής χρήσης του ΓεΣΥ

Μας ετοιμάζουν μαθήματα ορθής χρήσης του ΓεΣΥ

0 comments

Μας ετοιμάζουν μαθήματα ορθής χρήσης του ΓεΣΥ

Μαθήματα για όλους ετοιμάζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας αφού όπως διαπιστώνεται, η λανθασμένη χρήση των υπηρεσιών που προσφέρει το ΓεΣΥ, η ελλιπής ενημέρωση των πολιτών στο σωστό τρόπο χρήσης των υπηρεσιών αυτών και οι καταχρήσεις από δικαιούχους και παρόχους, είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσιάζει σήμερα το σύστημα.
Η μη κατανόηση του ρόλου των προσωπικών γιατρών, η έλλειψη ενημέρωσης γύρω από τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα μας σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρουν οι προσωπικοί γιατροί, και η συμπεριφορά κάποιων επαγγελματιών αλλά και δικαιούχων, οδηγεί, όπως προκύπτει από τα δεδομένα του συστήματος, σε σοβαρά προβλήματα τα οποία στη συνέχεια ταλαιπωρούν όλους όσοι χρειάζονται πραγματικά υπηρεσίες υγείας, δημιουργούν αρχείαστες δαπάνες και προκαλούν προβλήματα στους παρόχους υπηρεσιών οι οποίοι δεν μπορούν να ασκήσουν σωστά τα καθήκοντα τους.
Η δημιουργία λιστών αναμονής, η σπατάλη φαρμάκων λόγω της αλόγιστης παραλαβής συσκευασιών από τους δικαιούχους κατά την εκτέλεση συνταγών, η υπερχρήση ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων, η πραγματοποίηση μη απαραίτητων επισκέψεων σε γιατρούς και η διενέργεια αρχείαστων ιατρικών πράξεων από κάποιους γιατρούς, αποτελούν παραδείγματα ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί.
Για να αλλάξει τα δεδομένα αυτάο ΟΑΥ βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαδικασιών που αφορούν την εκπαίδευση όλων στη σωστή χρήση του ΓεΣΥ και ο σχεδιασμός περιλαμβάνει εκστρατείες ενημέρωσης, υλικό εξειδικευμένης ενημέρωσης σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, και διαρκή ενημέρωσης δικαιούχων και παρόχων μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και του διαδικτύου.
Όπως ανέφερε στον «Φ» η Λειτουργός Α’ του τμήματος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του ΟΑΥ Αλεξία Μακρίδου, «θα γίνουν και στοχευμένες δράσεις-εκστρατείες με εξειδικευμένο υλικό το οποίο θα αφορά συγκεκριμένες ομάδες δικαιούχων, όπως είναι οι συνταξιούχοι και ομάδες χρόνιων ασθενών. Το ΓεΣΥ, άρχισε εδώ και καιρό να προσφέρει υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού και διαπιστώνουμε ότι πρέπει να ενημερωθούν οι δικαιούχοι για αυτά τα ζητήματα ώστε να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες χωρίς να ταλαιπωρούνται».
Πέραν αυτού, «ο ρόλος των προσωπικών γιατρών, η σωστή χρήση των υπηρεσιών που προσφέρουν και η ανάπτυξη σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρών και δικαιούχων, βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του ΟΑΥ. Ετοιμάζουμε ήδη εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο την εκπαίδευση των δικαιούχων του ΓεΣΥ για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Έχουν ετοιμαστεί σχετικά έντυπα τα οποία θα διανεμηθούν στα ιατρεία όλων των προσωπικών γιατρών.
Επί του σχεδιασμού, «καθορίσαμε τους γενικούς αλλά και τους ειδικούς επικοινωνιακούς μας στόχους». Στο πλαίσιο της προσπάθειας του ο ΟΑΥ «θα προχωρήσει και στην ανανέωση της ιστοσελίδας του ΓεΣΥ ώστε αυτή να καταστεί πιο «φιλική» και λειτουργική». Πρέπει, είπε καταλήγοντας, “να περάσει το μήνυμα σε όλους τους δικαιούχους ότι το ΓεΣΥ τους ανήκει. Ο κάθε ένας δικαιούχος του συστήματος έχει τα δικαιώματα του αλλά έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης σε ό,τι αφορά την προστασία του συστήματος».

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More