Thursday, September 19, 2024
Home » Ασημένιο μετάλλιο για την ελληνική κουζίνα

Ασημένιο μετάλλιο για την ελληνική κουζίνα

0 comments

Η Taste Atlas έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της παγκόσμιας ψηφοφορίας για τις 100 καλύτερες κουζίνες και τα 100 καλύτερα φαγητά στον κόσμο για το 2023 με τηνΕλλάδα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, ενώ στηνπρώτη θέση ισοβάθμισαν Ιταλία και Ιαπωνία.

Σύμφωνα με την Taste Atlas, στην πλατφόρμα υπήρξαν συνολικά 395.205 αξιολογήσεις πιάτων και 115.660 αξιολογήσεις προϊόντων και πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των φαγητών.

Με βάση αυτές τις αξιολογήσεις βγήκε ο μέσος όρος για τις κουζίνες με την καλύτερη βαθμολογία στον κόσμο. Με «Αριστα» το 5, ηελληνική κουζίνα συγκέντρωσε βαθμολογία 4,64 και αναδείχθηκε δεύτερη καλύτερη παγκοσμίως.

Την πρώτη θέση μοιράστηκαν η Ιταλία και η Ιαπωνία με βαθμολογία 4,65. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Πορτογαλία με 4,61 και η Κίνα με 4,59.

Αυξήσεις αμοιβών στους διοικητές νοσοκομείων

Μέχρι σήμερα οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων ανέρχονται από 2.647,84 έως 3.524,69 ευρώ. Αντίστοιχα, οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών ανέρχονται σε 4.254,5 ευρώ και των υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών σε 3.524,69 ευρώ.

Με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας αυξάνονται σημαντικά οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις των νέων διοικητών – υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς και των νέων διοικητών – αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων που θα οριστούν. Για τους διοικητές νοσοκομείων κυμαίνονται από 4.608,9 έως 5.121 ευρώ μεικτά, για τους αναπληρωτές διοικητές νοσοκομείων από 3.584,7 έως 4.096,8 ευρώ μεικτά, για τους διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών σε 5.121 ευρώ μεικτά και για τους υποδιοικητές Υγειονομικών Περιφερειών σε 4.608,9 ευρώ μεικτά.

Ερχεται η απασχόληση ανέργων με μισθό

«Η ταχύτερη πτώση της ανεργίας κάτω από το 10% αποδεικνύει τον δυναμισμό της οικονομίας μας και την αληθινή ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια. Από εκεί που πριν από μερικά χρόνια το μόνο που ακούγαμε είναι «βρείτε μας δουλειά», τώρα ακούμε «βρείτε μας εργαζομένους»» δηλώνει ο υπουργός Εργασίας, για να προσθέσει με έμφαση ότι με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δίνεται πλέον η δυνατότητα απασχόλησης ανέργων με μισθό και με ταυτόχρονη διατήρηση τμήματος του επιδόματος ανεργίας που τους χορηγείται από τη ΔΥΠΑ. Οι άνεργοι θα μπορούν να εργάζονται μέχρι 12 ημέρες τον μήνα, με ημερήσιες όμως συμβάσεις έως 3 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς να χάνουν όλο το επίδομα, αλλά ένα μέρος του, ανάλογο των ημερών εργασίας.

Μια συμφωνία για 5,5 εκατ. εργαζομένους

Σε μια σημαντική συμφωνία, που παραχωρείεργασιακά δικαιώματα σε εκατομμύριαεργαζομένους σε πλατφόρμες τύπου Uber ή διανομής τροφίμων κατέληξαν οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η προσωρινή συμφωνία θα απαιτήσει από τις πλατφόρμες να δώσουν πλήρες καθεστώς υπαλλήλου στους περίπου 5,5 εκατομμύρια εργαζομένους που πληρούν τουλάχιστον 2 στους 5 όρους, οι οποίοι υποδεικνύουν ότι η σχέση τους με τις εφαρμογές αντιστοιχεί σε αυτή ενός υπαλλήλου και όχι «συνεργάτη» ή αυτοαπασχολουμένου.

Οπως ανακοίνωσε η ΕΕ, οι όροι περιλαμβάνουν: όρια στις αμοιβές των εργαζομένων, επίβλεψη απόδοσης, έλεγχο της κατανομής των καθηκόντων, έλεγχο των συνθηκών και των ωρών εργασίας και κανόνες σχετικά με την εμφάνιση και τη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στην ελευθερία οργάνωσης.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More