Friday, September 20, 2024
Home » Ερχονται πρόστιμα για παραπλανητικές εκπτώσεις

Ερχονται πρόστιμα για παραπλανητικές εκπτώσεις

0 comments

Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών τουυπουργείου Ανάπτυξης έχουν μπει ευρήματα για παραπλανητικές εκπτώσεις ενώ ήδη ελέγχονται ώστε να επιβληθούν εκ νέου πρόστιμα σε όσες επιχειρήσεις παραβατούν.

Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και το εορταστικό καλάθι για τους καταναλωτές που τίθεται σε ισχύ από σήμερα. Οπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, οι έλεγχοι είναι εντατικοί όλο το διάστημα των γιορτών για να αποφευχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας σε βάρος των καταναλωτών.

Τοκαλάθι των Χριστουγέννων που ξεκινά από σήμερα και θα τρέχει παράλληλα με το καλάθι του νοικοκυριού θα περιλαμβάνει φέτος αρνί, κατσίκι, γαλοπούλα, τσουρέκι, βασιλόπιτα και σοκολατοειδή. Η επιλογή να προστεθεί το αρνί και το κατσίκι είναι γιατί η κατανάλωση και την περίοδο των Χριστουγέννων προσεγγίζει τις καταναλώσεις του Πάσχα. Σήμερα οι τιμές του αρνιού κυμαίνονται από 11,5 ευρώ ως 13 ευρώ το κιλό, ωστόσο στόχος είναι τις γιορτινές μέρες οι τιμές να αποκλιμακωθούν και να κυμαίνονται κάτω από 11 ευρώ. Επίσης στόχος είναι η τιμή της γαλοπούλας να είναι ίδια με πέρυσι.

Από τις15 Δεκεμβρίου έως και τις 10 Ιανουαρίου οι καταναλωτές θα έχουν στη διάθεσή τους και τοκαλάθι του Αϊ-Βασίλη το οποίο θα περιέχει επιτραπέζια παιχνίδια, κούκλες, κουκλόσπιτα, βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών, οχήματα, τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα αλλά και μουσικά παιχνίδια.

Ακρίβεια

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης η ακρίβεια «δεν μπορείνα αντιμετωπιστεί σε μία βραδιά. Η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες να τη μειώσει, αλλά έχουμε μεγάλη μάχη να δώσουμε». Σχετικά με την «εισαγόμενη ακρίβεια» υπογράμμισε πως «όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν αντίστοιχο ή υψηλότερο πληθωρισμό με την Ελλάδα και έχουναυξηθεί τα προϊόντα αγροδιατροφής, οι πρώτες ύλες, οι τροφές, τα κτηνοτροφικά είδη, η ενέργεια και υπάρχει μεγάλη αύξηση στα μεροκάματα για αγροτικές δουλειές, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ερχόμαστε με τα καλάθια του νοικοκυριού και τις μόνιμα μειωμένες τιμές». Ωστόσο τόνισε ότι με δράσεις όπως το καλάθι του νοικοκυριού αλλά και της μόνιμα μειωμένης τιμής και τους ελέγχους στην αγορά η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Ειδικά για την πρωτοβουλία της μόνιμης μείωσης τιμής είπε ότι ήδη τα προϊόντα με μειωμένη τιμή άνω του 5% έχουν φτάσει τα 1.286 και οι τιμές τους θα είναι μειωμένες για τους επομένους έξι μήνες.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More