Friday, September 20, 2024
Home » Η πτώση παραγωγής χυμού στη Βραζιλία έχει εκτινάξει τις τιμές

Η πτώση παραγωγής χυμού στη Βραζιλία έχει εκτινάξει τις τιμές

0 comments

Ισπανία και Βραζιλία, χώρες που αποτελούν τους κύριους παραγωγούς και εξαγωγείς πορτοκαλιών έχουν πληγεί σημαντικά, με την πρώτη να σημειώνει μείωση παραγωγής που φτάνει το 10% και με τη δεύτερη περίπου στο 50%.

Η Ελλάδα ωστόσο από άποψη παραγωγής διανύει μία κανονική χρονιά, γεγονός που λειτουργεί ενθαρρυντικά όσον αφορά τις εξαγωγές αν και ο ανταγωνισμός με την Αίγυπτο είναι σφοδρός. «Η παραγωγή μας στο σύνολο των εσπεριδοειδών είναι στα ίδια επίπεδα όπως τα τελευταία 15 χρόνια. Δεν έχουμε τραγικές μειώσεις. Στα πορτοκάλια ο όγκος της παραγωγής θα είναι μεγαλύτερος από τον περσινό, ωστόσο τα κιλά θα είναι περίπου κατά 7% μειωμένα. Από το σύνολο περίπου το 30% θα απαιτηθεί για εξαγωγές, αφού όμως πρώτα καλυφθούν οι εγχώριες ανάγκες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πολυχρονάκης. Επισημαίνει παράλληλα ότι το σύνολο της παραγωγής και το μέρος της που κρίθηκε κατάλληλη και εμπορεύσιμη είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΚΑΑ, η επικρατούσα χονδρική τιμή των πορτοκαλιών τον Νοέμβριο έφτασε τα 0,70 λεπτά ενώ πέρυσι τον ίδιο μήνα τοποθετείτο στα 0,50 λεπτά το κιλό. Πάντως, η έλλειψη σε πορτοκάλια από τη Βραζιλία αναμένεται να αυξήσει την τιμή των χυμών πορτοκαλιού, αφού χρησιμοποιούνται μαζί με τα ελληνικά στην παρασκευή των τυποποιημένων χυμών.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More