Friday, September 20, 2024
Home » Global Economy

Global Economy

0 comments

Fed: Υψηλά επιτόκια μέχρι τον Ιούλιο

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα προχωρήσει σε μειώσεις επιτοκίων τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2024 και θα προσφέρει μικρότερη μείωση από ό,τι αναμένουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές, σύμφωνα με κορυφαίους ακαδημαϊκούς οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα των «Financial Times». Ενώ οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες ανέφεραν ότι ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ έχει ολοκληρώσει τη νομισματική σύσφιξη, σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων προσέθεσαν ότι η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει το επιτόκιο αναφοράς από το τρίτο τρίμηνο του 2024 ή ακόμα πιο μετά. Αυτή είναι πολύ μεταγενέστερη και μικρότερη κίνηση από όσο στοιχηματίζει η Wall Street.

Πάνω από 3 τρισ. δολ. η Apple

Η κεφαλαιοποίηση της Apple ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά από τον Αύγουστο. Η αξία της Apple πέρασε επίσημα το όριο των 3 τρισ. δολαρίων για πρώτη φορά τον Ιούνιο και άγγιξε για λίγο τα 3 τρισ. δολάρια ενδοσυνεδριακά τον Δεκέμβριο του 2022. Η μετοχή της Apple έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών στις 31 Ιουλίου. Οι επενδυτές βλέπουν την Apple ως ισχυρή εταιρεία με σημαντικές ταμειακές ροές και παγκοσμίως δημοφιλή προϊόντα ακόμα και σε χρονική περίοδο που η εταιρεία παλεύει με την επιβράδυνση της ανάπτυξης και τα προβλήματα σε αγορές όπως η Κίνα.

69 εκατ. παιδιά ζουν στη φτώχεια

Σύμφωνα με τη UNICEF πάνω από 69 εκατομμύρια παιδιά ζουν στη φτώχεια στις 40 πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Κατά τις περιόδους 2012-2014 και 2019-2021, ο αριθμός των παιδιών που ζουν στη φτώχεια μειώθηκε κατά περίπου 8% στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε από την UNICEF Innocenti.

Παραμένουν στη Ρωσία

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 πάνω από 1.000 ξένες εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα αποχωρήσουν από την εγχώρια αγορά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο. Εχουν περάσει περισσότεροι από 20 μήνες από την έναρξη του πολέμου και η ρωσική κυβέρνηση τώρα δηλώνει πως πολλές από αυτές τις εταιρείες δεν έχουν κάνει πράξη την αποχώρηση. Περισσότερες ξένες εταιρείες παραμένουν στη Ρωσία από εκείνες που εγκατέλειψαν τη χώρα, ανέφερε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Τώρα στοιχεία του Yale δείχνουν ότι πολλές επιχειρήσεις περιορίζουν τις δραστηριότητές τους μεν στη Ρωσία, αλλά ότι μόλις το ένα τρίτο αυτών έχει προχωρήσει σε πλήρη ρήξη με τη χώρα.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More