Friday, September 20, 2024
Home » Οριστική η κατεδάφιση του Κτήματος Μακένζι – Τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου

Οριστική η κατεδάφιση του Κτήματος Μακένζι – Τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου

0 comments

Οριστική η κατεδάφιση του Κτήματος Μακένζι – Τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου

Το Εφετείο απέρριψε και την τελευταία προσπάθεια της εταιρείας που διαχειρίζεται το Κτήμα Μακένζι στη Λάρνακα για να μην κατεδαφιστεί, σφραγίζοντας το ότι η συμφωνία που είχαν με τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών ήταν παράνομη.

Η εταιρεία και μια ιδιώτης αιτήτρια είχαν εφεσιβάλει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου με προσφυγή τους το 2019, με την οποία, μέσα στα πλαίσια εξέτασης αίτησης για έκδοση προσωρινού διατάγματος αναστολής εκτέλεσης της προσβαλλόμενης απόφασης (για κατεδάφιση των υποστατικών), κρίθηκε ως απαράδεκτη η προσφυγή, λόγω έλλειψης του απαιτούμενου εννόμου συμφέροντος.

Όπως έκρινε πρόσφατα το Εφετείο στην απόφασή του, «θεωρούμε ότι δεν παρέχεται περιθώριο παρέμβασης μας, δεδομένης της επάρκειας με την οποία το πρωτόδικο Δικαστήριο αντιμετώπισε το ζήτημα. Αποτελεί γεγονός ότι τα συμφέροντα της εταιρείας απορρέουν από τη συμβατική τους σχέση με τον υπουργό Εσωτερικών ως Κηδεμόνα των Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, ο οποίος σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση Δικαστηρίου, παράνομα ανέλαβε νομική κατοχή του επίδικου κτήματος, το οποίο μίσθωσε στη συνέχεια στους εφεσείοντες».

Κατά συνέπεια, προστίθεται, δεν θα μπορούσαν οι εφεσείοντες να αντλήσουν οποιοδήποτε νόμιμο δικαίωμα, το οποίο εδράζεται σε παρανομία και ορθώς κρίθηκε ότι στερούνται εννόμου συμφέροντος.

Σε σχέση δε με την εφεσείουσα Αρ. 2, η οποία διατείνεται ότι αντλεί συμφέρον από τη συμφωνία που συνομολόγησε για την αγορά κατά το ήμισυ μεριδίου που εμπίπτει στην κηδεμονία του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, υποδεικνύουμε ότι χωρίς την εξασφάλιση συγκατάθεσης από τον Κηδεμόνα, η οποία ουδέποτε παρουσιάστηκε, τέτοια συμφωνία δεν είναι έγκυρη και δεν συνιστά πηγή εννόμου συμφέροντος το οποίο να νομιμοποιεί προς προώθηση υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι Δικαστήρια στη Λάρνακα είχαν αναγνωρίσει μετά από αγωγές, τους δύο Τ/κ ιδιοκτήτες της γης, εξέδωσαν διατάγματα παράδωσής της και επιδικάστηκαν και αποζημιώσεις υπέρ τους.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More