Thursday, September 19, 2024
Home » Θανατική ανάκριση Θανάση Νικολάου – Με εντάσεις ο προγραμματισμός των μαρτύρων

Θανατική ανάκριση Θανάση Νικολάου – Με εντάσεις ο προγραμματισμός των μαρτύρων

0 comments

Θανατική ανάκριση Θανάση Νικολάου – Με εντάσεις ο προγραμματισμός των μαρτύρων

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συνέχεια της 3ης θανατικής ανάκρισης τουΘανάση Νικολάου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Κατα τη διαδικασία προγραμματισμού των μαρτύρων που αναμένεται να κλητευθούν, υπήρξαν εντάσεις ως προς το ποιοι και πότε θα έρθουν και εάν θα καταθέσουν όλοι την ίδια ημέρα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, ορίστηκε αρχικά η νέα δικηγόρος από την πλευρά της οικογένειας του Θανάση Νικολάου, Λητώ Καριόλου.

Οι δικηγόροι της οικογένειας έθεσαν για ακόμη μια φορά το ζήτημα που αφορά τη μαρτυρία του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού ενώπιον της θανατικής ανακρίτριας.

Η δικαστής κ. Βαρωσιώτου ανέφερε ότι το θέμα με τον κ. Σταυριανό και το γεγονός ότι θα κλητευθεί να καταθέσει, έχει επιλυθεί τις προηγούμενες φορές. “Η πλευρά της Αστυνομίας παρόλο που αποδέχεται τη θέση ότι ο Γενικός Εισαγγελέας διόρισε ανεξαρτήτους ιδιώτες ποινικούς ανακριτές, εντούτοις επιθυμεί για τον Α ή Β λόγο να καλέσει τον κ. Σταυριανό. Είναι δικαίωμα της Αστυνομίας οπότε θα ειδοποιηθεί ο κ. Σταυριανός”, είπε.

Η πλευρά της οικογένειας έθεσε ερώτημα στη δικηγόρο τηςΝομικής Υπηρεσίας, κατά πόσο αποδέχεται τα νέα πορίσματα και νεότερα στοιχεία που προέκυψαν, από το 2020 και μετά. Σε αυτό το σημείο η δικαστής είπε” η απάντηση της κ. Ξενοφώντος είναι αρνητική, επομένωςθέλει να κλητεύσει και αυτούς τους μάρτυρες”.

Ηεκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα, ανάφερε τα πρόσωπα που θα καταθέσουν στη υπόθεση. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον κ. Φίλιππο Κουτσάφτη (πρώην Προϊστάμενο της Ιατροδικαστής Υπηρεσίας Αθηνών), τον Διευθυντή του Ιντιστιτούτο Γενετικής κ. Καριόλου, τον εξεταστή της υπόθεσης, Μελή Αντωνίου, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που προέβη σε νέα έρευνα μετά και το πόρισμα Μάτσα, καθώς και τον ιατροδικαστή, Πανίκο Σταυριανό.

Ζήτημα τέθηκε και για την σειρά που θα κλητευθούν οιμάρτυρες – εμπειρογνώμονεςαπό την Ελλάδα.

Η δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι είναι δύσκολο να κλητευθουν και να καταθέσουν την ίδια ημέρα τόσο ο κ. Σταυριανός αλλά και ο κ. Κουτσάφτης.

Θα είναι αδύνατο να τους ακούσουμε όλους την ίδια ημέρα, σημείωσε η κ. Ξενοφώντος.

Η διαδικασία διεξήχθη σε υψηλούς τόνους με την δικαστή να παρεμβαίνει και να σημειώνει ότι θα διακόψει την διαδικασία.

Η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας ζήτησε όπως η διαδικασία διακοπεί για να επικοινωνήσει με τους εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα. Αφού η διαδικασία διεκόπη, η κ. Ανδριάνα ξέσπασε απευθυνόμενη στην εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας, λέγοντας της “θα μου τον φέρετε πάλι μπροστά μου”.

Αφού έγινε επικοινωνία με τους ιατροδικαστές στην Ελλάδα, η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι ο κ. Κουτσάφτης λόγω ηλικίας δεν θα μπορεί να έρθει να καταθέσει. Σε ότι αφορά τον κ. Αγαπητό ανάφερε ότι θα γίνει επικοινωνία ούτως ώστε να ενημερωθεί και να κλητευθεί στην διαδικασία.

Σε ερώτηση εάν επιθυμεί να κλητευθεί ο κ. Μάτσας, η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι δεν επιθυμεί.

Από την πλευρά της οικογένειας, οι δικηγόροι ανάφεραν ότι επιθυμούν να κλητεύσουν μόνο την κ. Καραγιάννη και τον κ. Μάτσα.

Το Δικαστήριο προγραμμάτισε για τις 4 Δεκεμβρίου την έναρξη της διαδικασίας μαρτύρων, κάνοντας αρχής με τον εξέταση της υπόθεσης κ. Αντωνίου, τον κ. Καριόλου, την Πρωτοκολλητή του Δικαστηρίου Λεμεσού, Άννα Στυλιανού καθώς και άλλη μία Πρωτοκολλητή. Πέραν από τους πιο πάνω, στις 6 Δεκεμβρίου θα κληθεί να καταθέσει ο ιατροδικαστής, Πανίκος Σταυριανός στις 10:30.

Επίσης έγινε προγραμματισμός για τις 11,14, 20 και 22 Δεκεμβρίου όπου θα είναι και οι τελικές αγορεύσεις τών δύο πλευρών. Η δικαστής ανάφερε ότι αν όλα πάνε καλά, στις 22 Δεκεμβρίου θα επιφυλαχθεί το πόρισμα.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More