Tuesday, October 8, 2024
Home » Ανατροπές και εκπλήξεις στα φετινά βραβεία «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου»

Ανατροπές και εκπλήξεις στα φετινά βραβεία «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου»

0 comments

Ανατροπές και εκπλήξεις στα φετινά βραβεία «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου»

Το ανεβασμένο επίπεδο της κυπριακής γαστρονομίας έρχονται για να καταδείξουν οι φετινές βραβεύσεις στον κορυφαίο θεσμό «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου», που συνδιοργανώνουν το περιοδικό αθηνόραμα και Ο Φιλελεύθερος, γεγονός που αποτυπώνεται μέσα από τις βαθμολογίες της έμπειρης και καταρτισμένης γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων που επισκέφθηκαν κι αυτή τη χρονιά το νησί μας.

Σε γαστρονομικό αναβρασμό βρίσκεται αυτές τις μέρες η Κύπρος, εν αναμονή της ανάδειξης των καλύτερων εστιατορίων του νησιού, μέσα από την αποψινή τελετή βράβευσης στο ξενοδοχείο «Four Seasons». Να υπενθυμίσουμε ότι βραβεία, χωρίζονται στις τέσσερις κατηγορίες: Χρυσοί Σκούφοι, Top Notch, One to Watch και Βραβεία Κυπριακής Κουζίνας.

Και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αυτή τη χρονιά οι βραβευμένοι θα ξεπεράσουν τους 30! Άξιο αναφοράς, επίσης, το γεγονός ότι κάποια εστιατόρια μπήκαν για πρώτη φορά στη λίστα των κορυφαίων εστιατορίων της χώρας μας, στην κατηγορία Top Notch και στην Κυπριακή Κουζίνα, κάποια επέστρεψαν από τις βραβεύσεις του 2019, κάποια άλλα αποχώρησαν, ένα εστιατόριο κέρδισε για πρώτη φορά Χρυσό Σκούφο ενώ κάποιο άλλο, τον έχασε.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, η επιλογή του εστιατορίου που κερδίζει την ειδική διάκριση One to Watch, ένα βραβείο το οποίο καθιερώθηκε από πέρσι, με σκοπό να στρέφει κάθε χρόνο το βλέμμα σε ένα καινούργιο εστιατόριο (που δεν μπορεί να βραβευτεί, αν δεν έχει συμπληρώσει ένα χρόνο λειτουργίας) το οποίο επιχειρεί μια καινοτόμα πρόταση.

Οι πρώτοι των πρώτων, που θα ανέβουν στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο τους, προέκυψαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα στα μήκη και τα πλάτη της Κύπρου. Κατά τη διάρκειά της ,τα μέλη της γευσιγνωστικής επιτροπής του «αθηνοράματος» επισκέφθηκαν και βαθμολόγησαν πάνω από 150 εστιατόρια, με τα ίδια αυστηρά διεθνή κριτήρια με τα οποία αξιολογούνται εδώ και 25 χρόνια τα εστιατόρια της Ελλάδας. Τα καλύτερα εστιατόρια κυπριακής κουζίνας, λαμβάνουν το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας, τα εστιατόρια που βαθμολογούνται από 14,25/20 μέχρι και 14,9/20 βραβεύονται με την τιμητική διάκριση Top Notch, ενώ τα εστιατόρια που έχουν βαθμολογηθεί με 15/20 και πάνω κερδίζουν την ανώτερη των διακρίσεων, δηλαδή τον Χρυσό Σκούφο.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More