Friday, September 20, 2024
Home » Συνάντηση του Βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Χρύσανθου Σαββίδη και του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Πέτρου Ξενοφώντος.

Συνάντηση του Βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Χρύσανθου Σαββίδη και του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Πέτρου Ξενοφώντος.

0 comments

Ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Χρύσανθος Σαββίδης, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Πέτρο Ξενοφώντος, στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου κ. Ανδρέα Γρηγορίου. 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Σαββίδης, είχε την ευκαιρία να θίξει σημαντικά ζητήματα, τα οποία απασχολούν τους αμπελοκαλλιεργητές και τους παραγωγούς αβοκάντο και εσπεριδοειδών.

Ο κ. Σαββίδης, αρχικά ζήτησε από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, όπως προχωρήσει άμεσα σε αποζημιώσεις των αμπελοκαλλιεργητών για τις πληγείσες από το χαλάζι και τον περονόσπορο αμπελοκαλλιέργειες. Ο κ. Ξενοφώντος, υποσχέθηκε ότι όπου δικαιολογείται αποζημίωση, θα καταβληθεί άμεσα.

Επιπλέον, ο κ. Σαββίδης, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι από τη φετινή χρονιά πολλά κρασοχώρια, δεν θα δικαιούνται την επιδότηση για τις παραδοσιακές ποικιλίες σταφυλιών λόγω του υψομέτρου τους που είναι κάτω από 600 μέτρα, πράγμα το οποίο δε συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Σαββίδης, ζήτησε όπως εξεταστεί το πιο πάνω θέμα, ούτως ώστε τον επόμενο χρόνο να επαναφερθεί η συγκεκριμένη επιδότηση και να καλύπτει και τις κοινότητες που έχουν υψόμετρο κάτω από 600 μέτρα. 

Όσον αφορά, την καταβολή αποζημίωσης σε παραγωγούς για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες αβοκάντο και εσπεριδοειδών λόγω των καιρικών συνθηκών, ο Υπουργός Γεωργίας κ. Ξενοφώντος ενημέρωσε τον κ. Σαββίδη, ότι είναι γνώστης του συγκεκριμένου ζητήματος και σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη επί του θέματος και στην συνέχεια θα ανακοινωθεί η σχετική απόφαση.

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αποφάσισαν να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για προώθηση και επίλυση θεμάτων που άπτονται στο έργο του Υπουργείου.

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More