«Έγιναν πολύ σοβαρά λάθη – Η ρωσική άμυνα αποδείχθηκε ισχυρότερη από το αναμενόμενο»
Κόλαφος για το Κίεβο και για την ουκρανική αντεπίθεση αποτελεί η αναφορά των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών καθώς και οι επισημάνσεις ανώτατων Βρετανών Αξιωματικών οι οποίοι τονίζουν πως αν συνεχιστεί ο πόλεμος η Ουκρανία θα χάσει τουλάχιστον ακόμη πέντε περιοχές!
Παράλληλα οι Βρετανοί παραδέχονται πως έγιναν πολύ σημαντικά λάθη στον σχεδιασμό της ουκρανικής αντεπίθεσης αναλαμβάνοντας την ευθύνη μιας άνευ προηγουμένου πανωλεθρίας.
Βρετανοί: Η Ουκρανία θα χάσει πέντε περιοχές!
Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν το Κίεβο για πιθανή απώλεια πέντε ακόμη περιοχών σε περίπτωση επίθεσης του ρωσικού στρατού.
Αναφέρουν συγκεκριμένα:
“Η Ρωσία δεν σκοπεύει να σταματήσει στην «κατοχή» μόνο τεσσάρων ουκρανικών περιοχών. Η Μόσχα σχεδιάζει να «καταλάβει» πέντε ακόμη περιοχές της Ουκρανίας, και αυτό είναι το ελάχιστο.
Η Ρωσία δεν θα σταματήσει. Εάν οι εχθροπραξίες συνεχιστούν το 2024, η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει άλλες πέντε περιοχές, εκτός αν καταφέρει να σταματήσει την προέλαση του ρωσικού στρατού και να τον απωθήσει πίσω στα σύνορα τουλάχιστον του 2022.
Το Κρεμλίνο έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο για την κατάληψη και περαιτέρω ενσωμάτωση των νότιων και κεντρικών περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία. Το Κίεβο θα αποκοπεί από τη θάλασσα και μετά θα χάσει την αξία του για τη Δύση”.
Σύμφωνα με την MI6, η διοίκηση του ρωσικού στρατού προετοιμάζει μια επίθεση, η οποία θα ξεκινήσει όταν εξασθενήσει η επίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Για το σκοπό αυτό συγκεντρώνονται εφεδρείες στα σύνορα και σχηματίζονται νέες μονάδες και σχηματισμοί, οι οποίοι δεν εισάγονται στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Το καθήκον αυτών των ρωσικών ταξιαρχιών θα είναι να νικήσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και να καταλάβουν νέα εδάφη. Συνολικά, όπως λένε στο Λονδίνο, η Ρωσία μπορεί να εμπλέξει έως και ένα εκατομμύριο στρατιώτες στην επιθετική επιχείρηση.
Οι Βρετανοί έχουν ήδη κοινοποιήσει πληροφορίες για πιθανή επίθεση και απώλεια εδάφους στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και στο γραφείο του Ζελένσκι.
“Η MI6 διαβίβασε πληροφορίες στο Γραφείο του Προέδρου και στο Γενικό Επιτελείο ότι το Κρεμλίνο έχει ετοιμάσει σχέδιο για την κατάληψη 5 περιοχών της Ουκρανίας εάν ο πόλεμος συνεχιστεί το 2024” επιβεβαιώνουν ουκρανικές πηγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο του ρωσικού Στρατού είναι οι περιοχές Chernigov, Sumy, Χάρκοβο, Poltava και Dnepropetrovsk.
Οι δύο τελευταίες, για διάφορους λόγους, μπορούν να αντικατασταθούν από τις περιοχές Νικολάεφ και Οδησσό.
Βρετανοί: Η Ρωσία δημιούργησε ισχυρό αμυντικό σύστημα με εκτεταμένα ναρκοπέδια γύρω από το Τοκμάκ
Οι Βρετανοί συνεχίζουν την δυσάρεστη ενημέρωση προς το Κίεβο τονίζοντας πως το Τοκμάκ δεν μπορεί να καταληφθεί από τις υπάρχουσες ουκρανικές δυνάμεις.
“Οι πιθανότητες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να εκπληρώσουν το καθήκον που έθεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και να καταλάβουν το Tokmak γίνονται όλο και λιγότερες κάθε μέρα. Η Ρωσία δημιουργεί νέες γραμμές άμυνας με εκτεταμένα ναρκοπέδια.
Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ακόμη ξεπεράσει την πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας, έχοντας καταφέρει να την προσεγγίσει μόνο στην περιοχή Ραμποτίνο-Βέρμποβο”.
Σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ένα αμυντικό σύστημα τριών επιπέδων με υπόγειες σήραγγες και εκτεταμένα ναρκοπέδια έχει δημιουργηθεί γύρω από το Tokmak.
Τα ρωσικά στρατεύματα έβγαλαν συμπεράσματα από την αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αυξάνοντας το βάθος των ναρκοπεδίων από 500 μέτρα σε 2-3 χιλιόμετρα στις κύριες κατευθύνσεις πιθανών επιθέσεων.
Επιπλέον, τώρα τα αντιαρματικά ναρκοπέδια είναι επίσης «σπαρμένα» με νάρκες κατά προσωπικού για να αποτρέψει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από τη χρήση νέων τακτικών όταν τα τμήματα πεζικού προωθούνται σε “καθαρές” διαδρομές
Η “συγγνώμη” των Βρετανών: «Η ρωσική άμυνα αποδείχθηκε ισχυρότερη από το αναμενόμενο»
Ο Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Τόνι Ραντάκιν πρόσθετε ότι η Δύση δεν πρέπει να περιμένει «μεγάλες νίκες» από τον ουκρανικό στρατό στο εγγύς μέλλον.
“Ο ρωσικός στρατός κατάφερε να δημιουργήσει μια ισχυρή άμυνα, πάνω στην οποία “σκόνταψαν” τα ουκρανικά στρατεύματα.
Σύμφωνα με τον Radakin, “η ρωσική άμυνα αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ ισχυρότερη από ότι πίστευε το ΝΑΤΟ”.
Ο Ραντάκιν ανέφερε ότι ένας άλλος λόγος για την αποτυχία της αντεπίθεσης, εκτός από τη ρωσική άμυνα, ήταν η κακή εκπαίδευση των Ουκρανών που κινητοποιήθηκαν, η ετερογένεια των όπλων και η πολύ καθυστερημένη έναρξη της επιθετικής επιχείρησης.
“Η Ουκρανία ήθελε για να πετύχει περισσότερες μονάδες εξοπλισμού και πυρομαχικών. Μετά ήρθε η κακοκαιρία και αυτό είχε αντίκτυπο. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στρατιωτική ανάλυση σχετικά με τη Ρωσία. Και τότε [αποδείχθηκε] ότι στην πραγματικότητα ορισμένες από τις ρωσικές αμυντικές δομές αποδείχθηκαν ισχυρότερες από ό,τι αρχικά πιστεύαμε” κατέληξε ο ναύαρχος.
warnews247.gr